Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

Stabroekenaar Kevin Begois (35) verlaat volgend seizoen PEC Zwolle voor Groningen: “Er was ook interesse uit België”

Kevin Begois in actie. Foto: PICS UNITED

Stabroekenaar Kevin Begois (35) verlaat volgend seizoen PEC Zwolle voor Groningen: “Er was ook interesse uit België”

voetbalnederlandse eredivisie

Alsof de autorit van 213 kilometer tussen Stabroek en het Nederlandse Zwolle nog niet ver genoeg was, deed Kevin Begois er deze lente nog een schepje bovenop. Volgend seizoen staat de Antwerpenaar onder de lat bij FC Groningen, 313 kilometer verder. “Deze laatste kans op een profcontract kon ik niet laten schieten”, beseft de doelman.

Begois geniet momenteel van de zon bij zijn zus Anja in Hoevenen, een deelgemeente van Stabroek. De doelman begint straks aan zijn negentiende seizoen als profvoetballer. Deze zomer wisselt hij na vier jaar het keepersshirt van PEC Zwolle in voor FC Groningen. “Doelman Diederik Boer keerde na twee seizoenen terug naar Zwolle, het was daarom tijd om plaats te ruimen. Links en rechts stond ik wel op lijstjes, maar na een goed gesprek met FC Groningen volgde al snel een medische keuring. Binnen twee weken zet ik definitief mijn handtekening onder een éénjarig contract met optie op een extra jaar.”

Even spookte ook een terugkeer naar België door Begois’ hoofd. “Natuurlijk, maar het waren clubs van een lager niveau als 1B. Ze polsten naar mijn interesse gezien mijn hoge leeftijd, maar deze laatste kans op een profcontract kon ik niet laten schieten. Groningen is een grote, stabiele club. Ik ben nog niet aan het uitbollen en breng veel ervaring mee. Ik moet Sergio Padt, die werd opgeroepen voor Oranje, scherp houden. Ik leg mij neer bij een rol als tweede doelman. Elk jaar staan vele doelmannen op straat en daarom koos ik voor zekerheid. Het kan mijn laatste kunststukje worden als profvoetballer.”

Straks aan de slag als amateur

Na zijn actieve carrière zet het jeugdproduct van KV Mechelen het voetbal zeker nog niet vaarwel. “FC Groningen staat open voor het volgen van trainerscursussen, maar ik wil toch eerst nog enkele jaren actief zijn in het Belgische amateurvoetbal. Ik vond die stap nu nog te vroeg. Wie weet ken ik daarna wel het nodige geluk en sta ik als veertiger op een officiële ploegfoto te blinken als keeperstrainer. Het zou een fantastische nieuwe uitdaging zijn”, besloot Begois.