© rr

Gevel beschoten in Borgerhout: drie verdachten opnieuw vrijgelaten

In de Koolstraat in Borgerhout is dinsdagavond op een gevel van een woning geschoten. Dat bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Drie verdachten werden gearresteerd, maar zijn ondertussen vrijgelaten.

vdaa

De schietpartij kadert vermoedelijk in een oorlog tussen drugsbendes, waaronder de Turtels. Het doelwit was de familie van een Algerijn die recent nog werd vrijgesproken voor een andere schietpartij.

Aan de schietpartij gingen verschillende vechtpartijen in de Bijl- en Guldensporenstraat vooraf. In de Bijlstraat werd een auto klemgereden, waarna er een vechtpartij plaatsvond. Vervolgens was er een achtervolging tot in de Koolstraat, waar het opnieuw tot een confrontatie kwam. Bij die vechtpartij werd een schot gelost. De politie onderzoekt of er gericht op de getroffen woning werd geschoten. Het conflict draait wellicht om een gestolen partij cocaïne.

Drie verdachten werden gearresteerd maar zijn ondertussen weer vrijgelaten, meldt het parket van Antwerpen. “Na verder onderzoek zijn er tot op heden te weinig elementen om de verdachten aan de feiten te linken”, klinkt het.

© rr

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio