Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“Tegen Beerschot Wilrijk kon ik  niet neen zeggen”

Charni Ekangamene in zijn periode bij OH Leuven. Foto: Vel

“Tegen Beerschot Wilrijk kon ik niet neen zeggen”

Voetbalproximus leaguebeerschot Wilrijk - Charni Ekangamene (ex-Antwerp) speelt komend seizoen op het Kiel

Nadat eerder Karim Essikal als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen werd voorgesteld, heeft Beerschot Wilrijk met Charni Ekangamene een tweede aanwinst beet. Eentje met Antwerproots dan nog wel.

De inmiddels 23-jarige Charni Ekangamene werd door Antwerp op heel jonge leeftijd weggehaald bij VC Linkeroever. Op zijn zestiende trok hij dankzij het samenwerkingsakkoord dat Antwerp met Manchester United naar Old Trafford. Even werd hij uitgeleend aan Carlisle (League Two), maar hij werd teruggeroepen en werkte zich op tot vaste waarde in het beloftenteam van Manchester United. In 2014-15 haalde Zulte Waregem de verdedigende middenvelder terug naar België. Aanvankelijk dwong hij aan de Gaverbeek een basisplaats af, maar later werd hij respectievelijk uitgeleend aan OH Leuven en NAC Breda.

“Na een korte aanpassingsperiode beleefde ik een mooie tijd in Manchester”, vertelt Ekangamene. “Ik genoot er een prima opleiding en legde er de basis voor waar ik nu sta als voetballer. Bij Zulte Waregem kende ik pech dat ik in een ploeg terechtkwam die niet draaide. Toen ik naast de selectie viel, begonnen de West-Vlamingen plots wel weer goede resultaten te behalen en werd het moeilijk om me opnieuw op te dringen. Ik verkoos uitgeleend te worden om meer te spelen, maar ook tijdens de twee voorbije seizoenen speelde ik te weinig naar mijn zin.”

En nu kwam Beerschot Wilrijk met een voorstel?

Charni Ekangamene: “Ik heb even moeten nadenken over mijn toekomst, maar opnieuw kunnen spelen in Antwerpen bij een mooie club als Beerschot Wilrijk, daar kon ik niet neen tegen zeggen. Ik volg het project Beerschot Wilrijk al vanaf de start en ben blij daar nu zelf deel van uit te mogen maken. Ik wil tonen wat ik waard ben als voetballer en zo veel mogelijk minuten maken. Op die manier belangrijk worden voor de ploeg is mijn grootste ambitie.”

Wat is je beste positie?

“Ik werd opgeleid als verdedigende middenvelder en speelde ook vaak als linksachter. De coach beslist op welke positie hij me kan gebruiken. Waar dat ook is, ik zal altijd alles geven. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Beerschot Wilrijk verder progressie kan maken. Ik kijk er echt naar uit.”

Wat denk je van eerste klasse B, de reeks waarin Beerschot Wilrijk volgend seizoen speelt?

“Het wordt een moeilijke, maar vooral ook interessante competitie. Alle ploegen zijn sterk aan elkaar gewaagd en beschikken over spelers met veel ervaring. We zullen elke wedstrijd alles moeten geven, maar we zullen gewapend zijn om die strijd met kans op succes aan te gaan.”

Zijn er onder je nieuwe collega’s spelers die je kent?

“Karim Essikal ken ik uiteraard vrij goed van mijn periode bij Zulte Waregem. Naast een aantal bekende namen in de kern van Beerschot Wilrijk ken ik alleen Jaric Schaessens persoonlijk. Met hem speelde ik vaak samen bij de nationale selecties van U15, U16, U19 en U21. Dat waren telkens mooie ervaringen.”