© Walter Saenen - WAS

Telenet komende drie jaar hoofdsponsor van Antwerp Giants

Telenet wordt de komende drie seizoenen de hoofdsponsor van Antwerp Giants. De havenploeg, die nu als Telenet Giants Antwerp door het leven gaat, bevestigde dinsdag officieel wat uw krant eerder al had aangekondigd.

Patrick Ceulemans

Het was een trotse voorzitter Roger Roels die op het afscheidsfeestje van het seizoen de nieuwe titelsponsor van de Metropoolploeg voorstelde. “Met Telenet als nieuwe partner ­kunnen we eindelijk na jaren van een stabiel budget een stapje voorwaarts zetten. We hebber er als club begin ­juni nog nooit zo goed voor gestaan. Port of Antwerp tekende als belang­rijke cosponsor voor drie jaar bij, maar ook onder meer ook Belfius, Cordeel, P&V, Stad Antwerpen (Sporting A) en Aertssen verlengden hun partnership. Met Garage Van Gansen hebben we voor de volgende drie seizoenen ook een nieuwe autopartner.”

De start van de nieuwe campagne van de EuroMillions League is op ­zondag 24 september tegen Limburg United. “Een groot stuk van de ­voorbereiding is ook al bekend”, zegt sportief manager Leo De Rycke. “We verzamelen op 9 augustus en de ­eerste oefenwedstrijd is op 21 augustus tegen het Franse Gravelines in de Arenahal van Deurne. Er zijn ook nog oefenwedstrijden in eigen midden ­tegen Trier en Bremerhaven. De data zijn nog niet bepaald. Op 31 augustus oefenen we in Göttingen op 2 september in Vechta en op 8 en 9 september nemen we deel aan het tornooi in Frankfurt. Vanaf 11 september ­werken we ook weer, net als vorig jaar, een stage met oefenpartijen in het Servische Belgrado af”, aldus nog De Rycke.

Op 12 juli (loting in Genève) kent ­Telenet Giants Antwerp de tegen­standers in de eerste ronde van de ­FIBA Europe Cup.

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp