Groen en Ecolo vragen parlementaire onderzoekscommissie over Samusocial

Foto: BELGA

Groen en Ecolo vragen parlementaire onderzoekscommissie over Samusocial

Print
Brussel -

De fracties van Groen en Ecolo in het Brussels Parlement vragen de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie over Samusocial. Aanleiding zijn volgens Arnaud Verstraete (Groen) de nieuwe onthullingen over de zitpenningen die burgemeester Yvan Mayeur en Pacale Peraïta ontvingen voor hun deelname aan het bureau en de raad van bestuur van de vzw rond daklozen.

De RTBF schrijft dinsdag op zijn website dat de zitpenningen niet op 10 maar op 12 maanden berekend moeten worden. Dat betekent dat burgemeester Mayeur en OCMW-voorzitster Peraïta in 2016 zo’n 17.000 euro aan zitpenningen ontvingen. Het jaar voordien ging het zelfs om 19.000 euro.

Voorts blijkt de verklaring dat de zitpenningen niet met middelen van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie of de federale overheid betaald werden, maar uit de eigen middelen, niet te kloppen. In 2014 en 2015 stonden de eigen middelen van de vzw in het rood.

Arnaud Verstraete is verontwaardigd: “De situatie was reeds zeer ernstig, maar nu blijkt dat er gelogen is. Omdat we de bestuurders niet kunnen vertrouwen, dienen we samen met Ecolo een verzoek in om een onderzoekscommissie. Zo moeten we meer transparantie krijgen en te weten komen wat de ware toedracht van dit alles is”.

(belga)

.

Nu in het nieuws