© BELGA

Lukaku: “Ik ben in gesprek met een club die Champions League speelt”

De transfer van Romelu Lukaku lijkt in een stroomversnelling te komen. De spits van Everton gaf gisteren toe dat hij in gesprek is met een club die de Champions League speelt. Manchester United en vooral Chelsea gelden als de grootste kanshebbers.

bla

“Ik weet wat er gaande is, maar ik laat mijn zaakwaarnemer werken”, zei Lukaku. Die zaakwaarnemer is Mino Raiola en doet het liefst zaken met Manchester United. Daar bracht hij vorige zomer drie spelers naartoe: Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba. Maar Lukaku ging in het verleden al tegen het advies van zijn zaakwaarnemer in en wil het liefst van al terug naar Chelsea.

“Ik ben de speler, ik moet de beslissing nemen”, zei Lukaku. “We zijn nu in bespreking met de club. Ik kijk gewoon vooruit. Het belangrijkste is dat ik prijzen pak. Ik wil in de Champions League spelen en proberen de Premier League een paar keer te winnen. Dat zou belangrijk zijn voor mijn ontwikkeling als speler. Ik wil niet op het niveau blijven waar ik nu ben. Ik wil gewoon mezelf verbeteren en ik weet waar ik dat wil doen.” Everton plakte een prijs van 114 miljoen euro op zijn hoofd. Bedoeld als afschrikmiddel? Of wordt Lukaku echt de duurste speler aller tijden? “Dat zullen we wel zien als het gebeurt.” (glimlach)

© BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio