Dieren zwemmen, vliegen, spelen en dartelen in Karrenmuseum

Print

Foto: Margo Tilborghs

Essen - In het Karrenmuseum in Essen kon iedereen gisteren terecht voor een gratis middagje dierenplezier. Er waren demonstraties, livemuziek en op het terras een zomerbar.

Voor heel wat jonge gezinnen was het gisteren een mooie afsluiter van een zonovergoten pinksterweekend. Tijdens Beestig Karrenmuseum zwommen, dartelden, stapten en vlogen er tientallen dieren in en door het park en viel er voor jong en oud heel wat te beleven.

Wie het museum binnenstapte via de schuur werd meteen ondergedompeld in een onderwaterwereld. Er stonden aquaria opgesteld met verschillende vissoorten. Het museumpark was omgetoverd tot een minidierentuin met paarden, ezeltjes, geiten en alpaca’s. In de tijdelijke boerderij konden kinderen kennismaken met grote kippen, kleine sierkippen, dwergkonijnen, cavia’s, muizen, een landschildpad en minischaapjes. Iedereen mocht de diertjes aaien en onder begeleiding te eten geven. Wat verder ging het de exotische toer op met een papegaaienshow. De drie ara’s toonden hun kunstjes en maakten zelfs rekensommetjes.

De grote afwezigen waren de op de affiche aangekondigde pinguïns. “Die moesten vanuit Frankrijk komen”, zegt publieksmedewerkster Katia De Clercq. “Helaas mochten de dieren om uitzonderlijke redenen de grens niet over. Uiteraard vonden we dat jammer, maar we respecteren de regels.”

Wie rustig iets wilde eten of drinken, kon plaatsnemen op het centrale zomerterras. Daar konden bezoekers ook genieten van de klanken van de muzikale optreden van Jens Laalkens, een groep die bestaat uit het duo Jan Mees en Sam Wauters.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio