Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Christian Iguacel verpulvert zijn record op de 400 meter

Atletiek Putbosmeeting

Christian Iguacel heeft zaterdag op de Putbosmeeting in Oordegem zijn record op de 400 meter verpulverd tot 47”52. De kans is groot dat hij met de Belgische 4x400m-ploeg zal mogen deelnemen aan het EK voor beloften in het Poolse Bydgoszc (13 - 16 juli).

Iguacel won vlot zijn reeks in 47”52, 48 honderdsten sneller dan hij ooit liep. “Het ging heel goed”, vond de 21-jarige Wilrijkenaar. “Ik wist dat dit erin zat en dat ik een pak sneller kon, maar het is mooi dat het er nu ook is uitgekomen. Ik denk zelfs dat er nog wat marge voor verbetering is.”

Omdat ook de andere Belgische beloften sterk voor de dag kwamen op de 400 meter, stijgen Iguacels kansen om met de Belgische ploeg naar het EK in Polen te mogen. “Omdat het onmogelijk was om met de beloften een 4x400m-race te lopen, had de atletiekbond als kwalificatienorm gesteld dat we met de vier snelste beloften gemiddeld 47”25 moesten lopen. Nu is de gemiddelde tijd van de vier snelsten (Alexander Doom, Michael Rossaert, Christian Iguacel en Jonathan Saccoor, red.) 47”23. Dus theoretisch zijn we geplaatst. We wachten nog wel op een officiële bevestiging van de bond”, zegt Iguacel, die ook individueel ambitie heeft om de EK u23-limiet op de 200 meter van 20"95 te halen.

“Zaterdag in Huizingen loop ik de 200 meter met het doel de EK-limiet te halen. In de vorige races liep ik te geforceerd en haalde ik toch nog 21”30. Dus het moet kunnen.”