Pinkpop-organisator begrijpt kritiek op Bieber wel: “Het was afschuwelijk”

Foto: Raymond Lemmens

Pinkpop-organisator begrijpt kritiek op Bieber wel: “Het was afschuwelijk”

Print

Pinkpop-baas Jan Smeets heeft begrip voor de harde noten die door het gros van de recensenten zijn gekraakt over het optreden van Justin Bieber zaterdagavond. Zelf doet hij ook een duit in het zakje in zijn kernachtige analyse van de show van de Canadese superster. “Het was afschuwelijk, meer een act voor op het Songfestival.”

Bieber was zaterdagavond een van de hoofdacts tijdens de eerste dag van het driedaagse festival. De 31.000 dagkaarten vlogen over de toonbank toen bekend werd dat hij naar Landgraaf zou komen. Dat resulteerde in een wat atypisch, opvallend jong publiek op de eerste dag van Pinkpop. “Ik heb van het begin af aan mijn twijfels gehad. Maar als je dan 30.000 jonge meisjes voor het podium ziet janken, dan moet je wel toegeven dat je te maken hebt met een fenomeen.”

“Het programma van Pinkpop wordt afgestemd op wat nu relevant is. Sommige acts wil ik niet hebben, maar er zijn soms artiesten die je niet kunt negeren.” Over overdreven eisen die de popster zou hebben gesteld, wil de festivalbaas niet te veel uitweiden. “Er werd gezegd dat hij acht soorten kauwgom had geëist. Wat is er nou gek aan acht soorten kauwgom? Ik ben alle smaakjes nu aan het proberen, want hij heeft een hoop achtergelaten.”

Pinkpop-organisator begrijpt kritiek op Bieber wel: “Het was afschuwelijk”
De duizenden Bieber-fans waren het duidelijk niet eens met de kritiek op hun idool. Foto: Raymond Lemmens

Jammer vindt Smeets het ook dat het niet kwam tot een samenwerking tussen Garrix en Bieber op het podium. “Er was tijd voor gereserveerd, maar ik geloof dat Justin Bieber toen al lang weer vertrokken was.”

De show van Martin Garrix vond hij een stuk beter. “Sowieso, die jongen blijkt ontzettend aardig te zijn. Wat een leuke vent, heel nuchter en alle tijd voor een praatje. Ik zou hem zo als zoon willen!”

Ook het optreden van Guus Meeuwis maandagmiddag viel in de smaak bij de Pinkpop-baas. Daar was vooraf eveneens nogal wat kritiek op, maar Smeets spreekt van “een onwaarschijnlijk succes’’. Het publiek ging vanaf de eerste noten mee in het enthousiasme van de Nederlandse zanger en bleef een uur lang vol overtuiging meezingen en -klappen.

Tot slot waren ook de andere Pinkpop-bezoekers waren niet bepaald onder de indruk van Justin Bieber. ‘”Onze dochter is grote Bieber-fan en is zelfs naar Antwerpen gegaan, maar ze is er helemaal klaar mee na dit optreden”, vertelden Jelle en Vera uit Breda ons maandag. Jorgen uit Antwerpen noemde de show “vreugdeloos”. “Het kon hem geen bal schelen. Dat merk je als publiek.”

Nu in het nieuws