Moedige agent gaat Londense terroristen met wapenstok te lijf en raakt zelf gewond

Foto: Photo News

Moedige agent gaat Londense terroristen met wapenstok te lijf en raakt zelf gewond

Print

De Londense politie was bijzonder snel ter plaatse toen terroristen zaterdagavond aan de London Bridge en aan Borough Market een aanslag pleegden. De politie wordt over heel het land dan ook geprezen dat ze de terroristen binnen enkele minuten gestopt hebben. “Zo hebben ze voorkomen dat er veel meer doden vielen”, klinkt het.

En niet alleen de snelle tijd waarbinnen de politie reageerde wordt als ‘fantastisch’ omschreven. De agenten krijgen ook lof over de manier waarop ze de terroristen aanpakten.

Een van de agenten wilde enkel gewapend met een matrak de daders tegenhouden. Hij werd geprezen voor zijn moed. “Voor een agent die pas twee jaar geleden in dienst is gekomen, was zijn moed opmerkelijk en dat maakt me trots”, zei Paul Crowther, verantwoordelijke van de Transport Police van het spoorverkeer zondag. “Hij liep op een mogelijke zelfmoordterrorist af, om anderen te beschermen.”

Hij had eerder de agent, die in de omgeving van de London Bridge door messteken zwaar verwond werd, in het ziekenhuis bezocht. De toestand van de agent is inmiddels stabiel. Het hele korps wenst hem van harte beterschap. Crowther zei dat de collega “enorme moed heeft getoond voor het aangezicht van groot gevaar, net zoals vele anderen hebben gedaan die ter hulp snelden.”

Acht gewapende agenten hebben een vijtigtal schoten afgevuurd om de daders uit te schakelen. “De agenten werden geconfronteerd met een gevaarlijke situatie, een zaak van leven en dood, want de drie gewapende daders droegen op het eerste zicht bomgordels en hadden al mensen vermoord”, zei adjunct-commissaris Mark Rowley van de Metropolitan Police. “Het leek er op dat ze met zelfmoordterroristen te maken hadden en ik ben dan ook niet verrast dat ze het vuur geopend hebben om het gevaar te neutraliseren”, zei Rowley, tevens de Britse topexpert in de strijd tegen het terrorisme.

Moedige agent gaat Londense terroristen met wapenstok te lijf en raakt zelf gewond
Foto: AFP
Nu in het nieuws