44 bestuurders rijden onder invloed

Foto: BELGA

Betrapt op gebruik van alcohol en drugs

44 bestuurders rijden onder invloed

Print
Mechelen / Willebroek -

De politie heeft zowel vrijdag- als zaterdagnacht verkeerscontroles gehouden in Mechelen en Willebroek. Van de 991 gecontroleerde bestuurders reden er 44 onder invloed van drugs of alcohol.

Van de betrapte automobilisten speelden er tien hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. “Het ging om drie bestuurders die onder invloed van cannabis, amfetamines en cocaïne waren. Drugsgebruik dat aan het licht kwam bij een speekseltest. Vier automobilisten hadden dan weer te diep in het glas hadden gekeken. Nog drie bestuurders reden onder invloed van alcohol èn drugs”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

De 34 andere weggebruikers die teveel hadden gedronken, kregen een rijverbod van drie tot zes uur. Een man uit Duitsland moest onmiddellijk een boete van 420 euro betalen, een inwoner van Litouwen 179 euro. Een maatregel die altijd wordt genomen bij bestuurders die niet in ons land zijn gedomicilieerd.

Bij de betrapte bestuurders zat ook een jongeman die nog maar met een voorlopig rijbewijs reed. En dat is verboden tijdens een weekendnacht. Eén bestuurder toerde bovendien rond met een auto waarvan het keuringsbewijs al een half jaar vervallen was.

Drugs op zak

Er werden ook gerechtelijke controle uitgevoerd tijdens de Wodca-acties. “Daarbij werden zes personen aangetroffen die drugs op zak hadden. Eén persoon werd weerhouden omdat hij nationaal geseind stond in het kader van een gerechtelijk dossier.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio