“Aanslag Londen was wraak voor boodschap op raket”

Foto: rr

“Aanslag Londen was wraak voor boodschap op raket”

Print

“Love from Manchester”, dat was de boodschap die de Britten twee weken geleden op een raket voor IS-doelwitten in Syrië hadden geschreven. Maar daar konden ze bij IS allerminst mee lachen. De aanslag in Londen was dan ook naar eigen zeggen hun gepaste antwoord.

Aanvankelijk dacht iedereen dat de boodschap op de bom een grap was. Maar de Britse luchtmacht heeft achteraf wel degelijk bevestigd dat er een boodschap op de bom stond geschreven.

“Aanslag Londen was wraak voor boodschap op raket”
Foto: rr

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft nu via sociale media een foto van de bom verspreid, met daarbij de boodschap “dit is jullie materiaal, afgelopen nacht (de terreuraanslag in Londen, red.) hebben we geantwoord”.

Het bericht is opgedoken op verschillende sociale media waarop de terreurgroep actief is en werd opgepikt door terreuranalist Rita Katz.

Katz deelde bovendien ook een afbeelding van een pro-IS-kanaal, waarop te zien is hoe de terreurgroep haar aanhangers aanmoedigt om ‘kruisvaarders te doden’ met vrachtwagens.

Vlak voor de start van de ramadan heeft terreurgroep Islamitische Staat (IS) zijn volgers overigens opgeroepen tot een “allesvernietigende oorlog” tegen de “ongelovigen” van het Westen. Met de recente aanslagen in Londen, Manilla en Bagdad lijken heel wat volgers de terreurgroep blijkbaar trouw te volgen.

Nu in het nieuws