Willy Claes en Steven Vandeput over Merkels Europees pleidooi: “Nu of nooit”

“Hoe meer Trump de Europeanen uitdaagt en hoe meer Poetin veiligheidsvragen doet rijzen, hoe meer we zullen moeten reageren”

Foto: AP

Hasselt -

“De tijden waarin we ons volledig op anderen konden verlaten, zijn nu tot op zekere hoogte voorbij. Dat heb ik de afgelopen dagen ervaren. En daarom kan ik alleen maar zeggen: wij Europeanen moeten ons lot werkelijk in eigen hand nemen.” Niet meer dan drie simpele zinnen had de Duitse bondskanselier nodig voor wereldwijde commentaren. Ook al werden ze uitgesproken in een Münchense biertent tijdens een verkiezingsmeeting. Ze kwamen daags na een week van duidelijke wederzijdse frustraties met Amerikaans president Trump op de NAVO-top in Brussel. Defensieminister Steven Vandeput en gewezen secretaris-genaraal van de NAVO Willy Claes laten op dit scharniermoment hun licht schijnen over Europa en de rest van de wereld.

WILLY CLAES

“Als de Duitse kanselier spreekt, moet je dat ernstig nemen. Daarvoor is ze ook te goed omringd.” Gewezen secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes (78) steekt zijn bewondering voor ’Dame’ ...

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!