Twee minderjarigen opgepakt in onderzoek naar dood Romy (14) en Savannah (14)

Savannah en Romy. Foto: rr

Twee minderjarigen opgepakt in onderzoek naar dood Romy (14) en Savannah (14)

Print

In de beide onderzoeken naar de dood van de twee 14-jarige Nederlandse meisjes uit Hoevelaken en Bunschoten heeft de politie in de nacht van zondag op maandag aanhoudingen verricht. “Op basis van de bevindingen uit de onderzoeken tot nu toe, lijkt het er niet op dat er een verband is tussen beide feiten”, luidt het bij de politie.

“In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken is in de nacht van 4 op 5 juni een 14-jarige jongen uit de gemeente Ede aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. De jongen wordt vandaag verhoord”, zo laat de politie weten in een persbericht.

“Ook in het andere onderzoek, naar de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten, is zondagnacht een verdachte aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit gemeente Den Bosch. Ook dit onderzoek is nog in volle gang”, aldus de politie.

“Gelet op de informatie uit de onderzoeken tot nu toe, ziet het er uit als twee op zichzelf staande zaken”, laat de politie nog weten.

Het lichaam van de veertienjarige Savannah, die al sinds donderdag vermist was, werd zondagmiddag aangetroffen door een toevallige voorbijganger in een sloot bij een industrieterrein in Bunschoten, in de provincie Utrecht. Vrijdag werd in een sloot in Achterveld, zowat 20 kilometer verderop, al een ander veertienjarig meisje, Romy, dood teruggevonden. Ook zij was al een tijdje vermist.

Oproep: “Jongeren, ga niet naar verlaten plaatsen”

Melis Van de Groep, burgemeester van Bunschoten heeft intussen de jongeren uit zijn gemeente gevraagd om niet meer alleen op pad te gaan en bij elkaar te blijven. “Jonge mensen doen er goed aan zo veel mogelijk bij elkaar te blijven en niet onnodig alleen naar een verlaten plaats te gaan.”

Ook vraagt hij aan de ouders om extra alert te zijn in de komende tijd. “Wij vragen en adviseren u als ouders, en anderen die voor kinderen verantwoordelijk zijn, extra alert te zijn op waar gaan uw kinderen heen en met wie staan ze in contact.”

Nu in het nieuws