© rr

Meer duidelijkheid over overvaller met blauwe jas die verdachte van moord op Sofie Muylle kon zijn

De man met een blauwe jas die verdacht wordt van een overval in Antwerpen is niet dezelfde man met een blauwe jas die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen. Op het lichaam werd ook DNA van een man aangetroffen.

Op 21 februari werd een 66-jarige vrouw in Antwerpen overvallen door een man met een ogenschijnlijk gelijkaardige jas. De speurders hebben onderzocht of het om dezelfde blauwe jas gaat, maar dat bleek negatief. De verdachte in de Antwerpse zaak is dus niet dezelfde man die in aanmerking komt voor de moord op Sofie Muylle.

(belga)

Nu in het nieuws