© Ward Bosmans

Renovatie van wooncomplexen afgerond

In de Abeelstraat in Mechelen vond donderdag de officiële inhuldiging plaats van 98 appartementen van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt. Die werden de afgelopen vier jaar grondig gerenoveerd. Het project kostte in totaal ruim 10,2 miljoen euro. De sleutelwoorden van de renovatie waren woonkwaliteit, toegankelijkheid en duurzaamheid.

Ward Bosmans

© Ward Bosmans

Alexander Vandersmissen (Open Vld), voorzitter van Woonpunt, is zeer tevreden met het einderesultaat. “De gebouwen dateren uit de jaren ’60 en waren tot op de draad versleten. We hebben getracht om de woonkwaliteit te verbeteren door het gebouw veel toegankelijker te maken. Alle gelijkvloerse appartementen kregen een voordeur die grenst aan het openbaar domein. Daardoor zijn de woningen bijvoorbeeld toegankelijk voor rolstoelgebruikers", zegt hij.

“We vinden het namelijk zeer belangrijk dat mensen hier ook kunnen blijven wonen als ze ouder worden en minder mobiel zijn. Uiteraard werd er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. We hebben zonneboilers geplaatst op de daken en er werd een energiezuinig collectief verwarmingssysteem geïnstalleerd. Hierdoor zal de energiefactuur van de bewoners aanzienlijk dalen", vertelt Vandersmissen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio