Dit is de nieuwe voorzitter van RC Genk

Peter Croonen met zijn voorganger Herbert Houben Foto: Photo News

Dit is de nieuwe voorzitter van RC Genk

Print
Peter Croonen (47) is de nieuwe voorzitter van Racing Genk. Hij is de opvolger van Herbert Houben, die lid blijft van de raad van bestuur. Mathieu Cilissen wordt ondervoorzitter. Dat hebben de Limburgers donderdag bekendgemaakt.

De raad van bestuur van Racing Genk benoemde Croonen woensdag tot voorzitter. Hij start een ambtstermijn van zes jaar. Geboren en getogen Genkenaar Peter Croonen is de zoon van Louis Croonen, die begin deze eeuw voorzitter was van de raad van bestuur van Genk.

"Croonen studeerde rechten in Namen en Leuven. Na vijf jaar in de financiële wereld en vijf jaar bij LRM is Peter sinds 2004 ondernemer en investeerder (onder andere bij Bioracer en Move Intermodal). Peter heeft ook een uitgebreid maatschappelijk engagement bij vzw Kleine Prins en vzw Pleegzorg Limburg", zo luidt het op de clubwebsite. "Sinds 2009 maakt Peter Croonen deel uit van de raad van bestuur van KRC Genk. Tijdens die acht jaar was hij lid van de financieel-sportieve commissie en was hij mede-initiatiefnemer van het FRZA! project."

"We mogen trots zijn op wat we als bestuur de afgelopen jaren realiseerden", aldus Herbert Houben, die een punt zet achter acht jaar voorzitterschap. "Die koers aanhouden en de sportieve stabiliteit verhogen, dat is het plan", vervolgde Croonen. "We mikken volgend seizoen op de top drie. We zullen onze talentvolle groep dan ook samenhouden en verder versterken met dat doel. Hiernaast bestaat KRC Genk volgend jaar 30 jaar. Dat is een mijlpaal die uitnodigt om 30 jaar vooruit te kijken en te vernieuwen."

Peter Croonen is jurist en investeerder-ondernemer in tien bedrijven, waarvan Bioracer het bekendste is. Hij staat in zijn bedrijven voor innovatie en wil die weg ook inslaan met Genk. Zijn club greep woensdag naast een ticket voor de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League. Het verloor als winnaar van Play-off II met 3-1 van KV Oostende, de nummer vier uit Play-off I.

Meer voetbalnieuws