© Google Street View, rr

Oud-topman van Spaarkrediet krijgt twee jaar cel met uitstel voor dodelijke aanrijding

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Joris V.T. (81) veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf, met uitstel voor een termijn van drie jaar, wegens het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met de (ongewilde) dood tot gevolg.

De beklaagde V.T., die voorzitter was van de raad van bestuur van het voormalige Spaarkrediet, moet de nabestaanden van de Mongoliër die hij aanreed een morele schadevergoeding betalen van 5000 euro. De oud-zakenman zou vorig jaar opzettelijk zijn ingereden op de dronken man en daarna vluchtmisdrijf hebben gepleegd. Het slachtoffer bezweek tien dagen later aan zijn verwondingen.

De feiten speelden zich af in de Antwerpse Vekestraat, waar rond 23u V.T., een vriendin afzette. Op het moment dat de oud-bankier zijn Mini Cooper weer in beweging bracht, stapte het slachtoffer de straat op. Het gaat om 26-jarige Deegii Baagii, van Mongoolse origine. Hij leunde op de motorkap van het autootje van V.T. en versperde de weg.

De getuigen zagen hoe Joris V.T. na enige aarzeling zijn Mini Cooper weer in beweging bracht en inreed op Baagii. De dronken twintiger sloeg achterover, op zijn hoofd. Joris V.T. gaf vervolgens gas, reed volgens getuigen over de benen van de jongeman en vlucht met hoge snelheid weg. Deegi overleed later aan zijn schedelfractuur. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de gefortuneerde oud-zakenman, die officieel in Monaco verblijft, zich met voorbedachten rade schuldig gemaakt aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De rechtbank volgde die redenering.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio