Liften Kennedyfietstunnel zijn vernieuwd: “Moderner én betrouwbaarder”

Print
Antwerpen / Linkeroever -

De liften van de Kennedyfietstunnel zijn grondig vernieuwd en gemoderniseerd. “Fietsers zullen niet meer om de haverklap geconfronteerd worden met storingen”, laat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts weten. “We bieden fietsers een goede dienstverlening en een vlotte verbinding.” Binnenkort is ook de Sint-Annatunnel aan de beurt.

De Kennedyfietstunnel is samen met de Sint-Annatunnel de enige directe verbinding voor fietsers en voetgangers die de Schelde willen oversteken. De liften van de Kennedyfietstunnel waren vroeger regelmatig defect, wat veel mensen ontmoedigde om te kiezen voor de fiets. “Na vier maanden werken zijn de liften nu grondig vernieuwd en gemoderniseerd. Er is 400.000 euro geïnvesteerd in meer comfort, meer betrouwbaarheid en een langere levensduur”, aldus minister Weyts.

De nieuwe liften van de Kennedyfietstunnel zijn veel sneller dan voordien: je staat nu 20 seconden minder lang in de lift (80 in plaats van 100 seconden). “Het aantal storingen wordt sterk teruggedrongen dankzij de volledige vervanging van de liftdeuren, die in het verleden vaak aan de oorzaak lagen van pannes. De binnenkant van de liftkooi werd in een volledig nieuw jasje gestoken, met onder meer een nieuwe binnenbekleding en een nieuwe parlofoon. Ook de onzichtbare delen van de lift (zoals de sturing en de kabels) zijn onder handen genomen.”

Binnenkort staat de volledige vernieuwing van de liften in de Sint-Annatunnel op het programma. De werken aan de Sint-Annatunnel beloven wel uitdagender en complexer te worden, omdat het erfgoedkarakter van deze tunnel gerespecteerd moet worden. “We schrijven nog dit jaar het bestek uit voor de Sint-Annatunnel en we staan klaar om in deze fietsverbinding 4 miljoen euro te investeren”, besluit Weyts.

DE TEST