Werken Noordersingel alvast helemaal afgerond: “Klaar voor de Knip”

Foto: Patrick Van de Perre

Werken Noordersingel alvast helemaal afgerond: “Klaar voor de Knip”

Print
Borgerhout -

De werkzaamheden op de Antwerpse Noordersingel tussen Schijnpoort en Turnhoutsebaan zijn voltooid en alle rijstroken zijn opnieuw beschikbaar. Een grote opluchting, want de Singel wordt een belangrijke omleidingsweg als begin volgende week de Leien in het stadscentrum worden onderbroken met de zogenaamde ‘Knip’.

“De werken, die vorig jaar in april startten, werden netjes volgens planning afgerond en hebben de Noordersingel veiliger gemaakt voor voetgangers, fietsers en automobilisten”, meldt Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). “Ook de kruispunten werden aangepakt met oog op de veiligheid en het vlottere verkeer.” De zuidelijke kant van de Singel had al dit profiel, zodat de hele as nu aan dezelfde eisen beantwoordt.

De heraanleg van de Noordersingel werd aangegrepen om nutsleidingen en riolering te verplaatsen of vernieuwen. Zo kan de vlakbij gelegen Ring bij de bouw van de Oosterweelverbinding verdiept worden aangelegd en kan het viaduct van Merksem worden afgebroken. Alle nutsleidingen moeten daarvoor in een nieuwe grote pijp onder de Ring. Die werd deze voormiddag neergelaten in een grote bouwput.

Het einde van de werkzaamheden valt mooi gelijk met de start van de Sinksenfoor, op het terrein Spoor Oost, én de Knip van de Leien, die volgende week maandag start.

DE TEST