Masseur van bekende renners gaat naar WK massage

Jan Schoors gaat in de vrije stijl aan de slag met een bronzen T-bar en met vacu-cups Foto: ram

Masseur van bekende renners gaat naar WK massage

Print
Hoogstraten - In Kopenhagen vindt dit weekend het wereldkampioenschap massage plaats. Een van de vijf deelnemers voor ons land is Jan Schoors uit Minderhout (Hoogstraten). Hij heeft vroeger de spieren van enkele bekende renners onder handen genomen.

Jan Schoors (45) is vertegenwoordiger bij brandstoffirma Van Raak. Sportmassages doet hij in bijberoep. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”, vertelt Jan Schoors. “Ik ben enkele jaren begeleider geweest van Sven Nys. Toen hij de eerste keer wereldkampioen werd in 2005 was zijn regenboogtrui veel te groot, maar hangt nu wel met zijn handtekening in mijn praktijk. Na mijn verhuis naar de Kempen heb ik bij Syntra in Turnhout mijn diploma massage behaald. Zo kon ik een tiental jaar geleden bij een Nederlandse wielerploeg aan de slag. Marcel Kittel en Tom Dumoulin maakten er deel van uit. Ik heb zondag met grote belangstelling de laatste rit van de Giro gevolgd."

Het wereldkampioenschap massage is voor Jan een stap in het onbekende. “Ik kreeg telefoon in de periode dat het programma 'Sorry voor alles' werd uitgezonden. Daarom dacht ik eerst dat het een grap was. Er zijn heel veel collega’s die schrik hebben om deel te nemen, want het resultaat zou kunnen tegenvallen. Ik doe mee in de categorieën sportmassage en vrije stijl. Het is moeilijk om te voorspellen, maar ik denk dat in de vrije stijl mijn sterkste punten liggen", aldus Jan Schoors.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio