Bekende sportzaak moet deuren sluiten

Foto: Google Streetview

Bekende sportzaak moet deuren sluiten

Print
Putte - Na 35 jaar is het doek gevallen voor Kelvik Store op de Alice Nahonstraat in Putte-centrum. De toenemende druk van webshops en de verhuizing naar een minder zichtbare locatie werden de zaak uiteindelijk te veel.

Ruim drie decennia was Kelvik Store in de streek een bekende winkel voor sportartikelen en wintersportaccessoires. "Omdat de oorspronkelijke locatie op de Mechelbaan te klein werd, verhuisde de zaak enkele jaren geleden naar de Alice Nahonstraat,", legt meester Nancy Vannueten uit, die als curator werd aangesteld. "Uiteindelijk bleek de nieuwe ligging minder geschikt. De zaak was er meer verdoken voor klanten. Ook de concurrentiedruk van internetwinkels vormde een toenemend probleem. Daarbij kwamen dan nog de werken in Putte-centrum en het feit dat wintersportartikelen rond de zomerperiode sowieso minder vlot verkopen."

De zaakvoerders trachtten het inkomstenverlies te compenseren door in Knokke een pop-up store te openen. "Dat initiatief ging op zich goed, maar kon uiteindelijk het verlies niet dekken", stelt de curator. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni vindt in Putte nog een publieke uitverkoop plaats bij Kelvik Store. Over een nieuwe invulling voor het pand van de voormalige discotheek De Toekomst bestaat inmiddels nog geen duidelijkheid. Volgens schepen van Mobiliteit Peter De Vooght (N-VA) levert het faillissement in elk geval geen problemen op voor het huurcontract dat de gemeente heeft voor de aanpalende parkeerplaatsen in het centrum.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio