Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Erop of eronder

Jason Clark (links) tracht te scoren tegen Brussels. Foto: TOM GOYVAERTS

Erop of eronder

basketbaleuromillions league halve finales play-offsbrussels- port of antwerp giants vandaag 20.30u - Port of Antwerp Giants moet winnen om vijfde en allesbeslissende wedstrijd af te dwingen

De boodschap is simpel voor Port of Antwerp Giants. De ploeg van coach Roel Moors moét vanavond gaan winnen in de zaal van Brussels, dat dankzij twee zeges in de Lotto Arena met 2-1 leidt in deze halve finale. Als de Giants straks opnieuw verliezen, zit hun campagne erop. Alleen bij winst kan de havenploeg nog een vijfde en allesbeslissende wedstrijd afdwingen.

Na de sweep (3-0) tegen Charleroi is Oostende al sinds maandag zeker van zijn plaats in de finale. Maar in die andere halve finale vechten Port of Antwerp Giants en Brussels dus een spannend duel uit. In de drie onderlinge confrontaties ging de uitploeg telkens met de zege aan de haal. Een verrassende vaststelling. Als de logica vanavond in Brussels wordt gerespecteerd, dan gaat Port of Antwerp Giants vanavond dus gewoon winnen in de hoofdstad... Toch?

“Ik geloof er alvast nog in”, zegt Jason Clark, de Amerikaanse klasbak van de Giants. De ‘MVP’ van de EuroMillions League blijft optimistisch voor het vervolg van deze halve finale. “Zondag wil ik in de Lotto Arena kampen voor dat finaleticket. We moeten dezelfde intensiteit van de tweede en derde partij op het parket leggen, nog agressiever zijn in de aanvallende rebound en de defensieve druk een héle partij aanhouden.”

Eén constante zit er wel in deze halvefinalereeks. Het boterde weer niet tussen de scheidsrechters en de Giants, ook niet in de door Antwerp gewonnen match in Brussel. Bij Port of Antwerp Giants gaat men verstandig om met de commotie. “We kijken best naar onze eigen prestaties”, zei coach Roel Moors.

Brussels, met Domien Loubry in de rangen, kan vanavond clubgeschiedenis schrijven en in zijn vierde seizoen in de EuroMillions League zich kwalificeren voor zijn eerste finale.