Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal interprovinciale eindronde lille - Bierbeekvandaag 20.30u

Lille heeft zijn lot niet zelf in handen: “Hopelijk grijpen we laatste kans”

Op de laatste speeldag van de interprovinciale eindronde komen de vijf ploegen van reeks B nog in aanmerking voor promotie. Spanning troef dus ook aan de Balsakker, waar Lille het Brabantse Bierbeek ontvangt.

rwi

“We hebben door ons falen in Zwevezele ons lot niet meer in eigen handen”, zegt Nurullah Kocak. “Er moet gewonnen worden en dan moeten we hopen dat Stekene en Zwevezele de punten delen. Bij winst van Zwevevele zal het doelsaldo van belang worden en dat pleit voorlopig in het voordeel van de West-Vlamingen.”

Mede door de 5-3 zege van vorige week is Zwevezele in het voordeel. “Ik was beschaamd”, bekent Kocak. “We lieten ons veel te gemakkelijk naar de slachtbank leiden. 4-0 bij de rust, wat een afgang. Onze tweede helft was veel beter, maar het kalf was toen al verdronken. We zijn het aan onze supporters verplicht om iets recht te zetten. De wil om te promoveren is er zeker, maar wat mij een beetje verontrust is dat we dit seizoen al een aantal keren hebben gefaald op cruciale momenten. Ik denk dan aan de twee nederlagen tegen Ternesse of het verlies bij Berg en Dal, op een moment dat we Ternesse konden bijbenen. Gemiste kansen en daarom hoop ik dat we die allerlaatste kans wel kunnen pakken”, zegt de ouderdomsdeken van de ploeg, die er de ramadan zelfs even voor laat staan. “Morgen (vandaag, red.) schuif ik de vasten even opzij. Ik wil overdag genoeg energie opdoen om nog één keer te knallen.”

Lille: Ken Vets is geschorst, Van Looveren wordt 15de man. Kern: De Winter, Govarts, D’Huyvetter, Van Mierlo, Tuteleers, Van Beers, Appeltans, Kocak, Oteng, Owusu, Gerritsen, Delen, De Busser, Verhoeven, Van Looveren.