Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We gaan ervoor zorgen dat  Simon trots op ons kan zijn”

De spelers van VC Herentals, na de zege in de eindronde tegen Lyra, bij een foto van hun betreurde ploegmaat Simon Verdonck: voor hem doen ze het, straks. Foto: TOM GOYVAERTS

“We gaan ervoor zorgen dat Simon trots op ons kan zijn”

Voetbalinterprovinciale eindronde VC Herentals - Veltem vandaag 19.30u - VC Herentals wil promotie afdwingen voor overleden ploegmaat

VC Herentals staat op één wedstrijd van de derde amateurklasse en wil de poorten van het nationale voetbal in stijl openen. Bij winst vanavond tegen Veltem is het zover.

“We hebben enkele dagen rust gehad, waardoor we met een positief gevoel naar de match tegen Veltem trekken”, zegt Simon Vervoort. “Als we winnen zijn we zeker van promotie, al kan een andere uitslag ook volstaan. Maar dan moet er gerekend worden en dat willen we vermijden.”

“Iedereen wil winnen. Niet moeilijk: de 1-0 nederlaag van vorige week tegen Westkapelle zat bij iedereen hoog en is nog lang blijven nazinderen in de groep. Ikzelf heb tot dinsdagavond met een slecht gevoel rondgelopen. Maar dat moeten we nu snel vergeten en dat kan door vanavond te winnen. Dankzij het vrije weekend hebben we allemaal het hoofd leeg kunnen maken en beginnen we met frisse moed tegen Veltem. We hebben ons lot in eigen handen en kunnen in feite alleen van onszelf verliezen. In de vorige eindrondematchen kwamen we telkens traag op gang, maar donderdag kunnen we de wedstrijd best snel beslissen. Anders zou de twijfel wel eens kunnen toeslaan.”

Trainer Michel Cristiaensen kan, op de geschorste Sven Herrijgers na, over een volledig fitte kern beschikken. “Dat is uiteraard een leuke gedachte. Er werd deze week niet al te scherp meer getraind, maar dat is logisch eind mei. Ik heb wel nog even de puntjes op de i gezet en de jongens erop gewezen dat we nog één keer alles moeten geven. Als alle vijftien spelers er voor de volle 100 procent voor gaan, kunnen we winnen en is de promotie een feit. Maar dan moet iedereen echt top zijn. Tot slot heb ik voor het eerst dit seizoen het heengaan van Simon Verdonck aangehaald. Ik heb de jongens gevraagd om er vanavond voor te zorgen dat Simon trots op ons kan zijn.”

Kern: Vervoort, Bellens, Spiessens, Thomassen, Convalle, De Swert, Bosmans, Haneveer, Taels, Van Dingenen, Voorspoels, Krajisnic, De Winter, Van Looy, Hoefnagels, Raeymaekers.