Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

BeachvolleybalBK

Oscar Nuijten ziet vooruitgang: “We gaan nog verrassen”

Het BK is een maand ver. Oscar Nuijten, die voor het derde seizoen een duo vormt met Yannick Pirali, is niet helemaal tevreden. Maar de aanvaller van Vosselaar ziet wel progressie.

“Veel hangt af van onze voorbereiding en die was dit seizoen niet super. We waren lang in de zaal aan de slag en werden bijna meteen daarna in het zand gedropt”, zegt de beachtopper uit Beerse. “In Brussel openden we met een derde plaats, nadat we in de halve finale tekort waren gekomen tegen Koekelkoren-Van Walle. Hoewel we nadien veel en hard begonnen te trainen, haalden we in Gent en Hechtel-Eksel ons niveau niet. We moesten in de poule vrede nemen met een derde plaats.”

Vorig weekend in Kortrijk ging het opnieuw beter voor Nuijten en Pirali. “We waren nochtans ingedeeld in een bijzonder zware poule. Toch wonnen we onze eerste wedstrijd tegen de Zweden Boman-Appelgren. Nadien verloren we tegen Paulides-Douwen, waardoor we in de kwartfinale uitkwamen tegen Koekelkoren-Van Walle. Tom en Dries zijn werkelijk te sterk. Zij steken erbovenuit.”

“Maar we laten de moed niet zakken en werken hard. We trainen wekelijks twee keer bij Sini-beach in Sint-Niklaas. Met Marko Klok en Tim Joossen hebben we ervaren trainers. We zijn er zeker van dat ze ons niveau nog heel wat kunnen opkrikken. Trouwens, achter het duo Koekelkoren-Van Walle, die ook al een manche verloren tegen Paulides- Douwen, ligt alles erg dichtbij elkaar. Er worden wekelijks verrassingen genoteerd. Ik ben ervan overtuigd dat ook wij nog aangenaam zullen verrassen. We gaan er alleszins werk van maken.”