Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Hopelijk mogen we toch nog vieren”

Amar Zouggaghi (centraal), vorig seizoen in het shirt van landskampioen Halle-Gooik. Ondertussen maakt de Antwerpenaar het mooie weer in Nederland. Al mag hij daar de titel voorlopig nog niet vieren. Foto: dsj

“Hopelijk mogen we toch nog vieren”

Zaalvoetbalnederlandse competitie‘t Knooppunt Amsterdam - Amar Zouggaghi en ‘t Knooppunt Amsterdam laten tot tweemaal toe titel liggen

Amar Zouggaghi en Aziz Hitou leken tot eind vorige week vlot op weg naar de Nederlandse titel. Met ‘t Knooppunt Amsterdam namen de Antwerpenaars in de finale van de play-offs twee keer vlot de maat van concurrenten Eindhoven en Hovocubo. De titel wenkte, maar tot tweemaal toe lieten ze het kampioenschap nadien liggen.

“In die eerste twee wedstrijden haalden we ons niveau”, zegt Zouggahi. “Toen verliep alles zoals gewenst en zonder al te veel problemen pakten we twee keer de drie punten. Vorige week vrijdag in Eindhoven liep het echter een eerste keer fout. Als ploeg kenden we een complete offday. Als we daar ons normale niveau hadden gehaald, waren we nu allicht al kampioen.”

Maar Zouggaghi en co gingen er verrassend met 3-2 de boot in en raakten zo hun maximum in de play-offs kwijt. “Op zich was dat nog geen reden om ons zorgen te maken. Winst tegen Hovocubo zou ons de titel bezorgen”, aldus de pocketspits.

Niet dus. Ook dinsdag liep het in een kille thuiszaal (de supporters van ‘t Knooppunt werden wegens onregelmatigheden in de bekerfinale niet toegelaten, red.) helemaal anders dan verwacht. Zouggaghi en co kwamen binnen de kortste keren 0-2 achter en ze moesten een hele wedstrijd hard knokken om een nederlaag te voorkomen. Uiteindelijk werd het 3-3. Weer moest het titelfeestje uitgesteld worden. “We waren niet scherp genoeg en hebben eigenlijk in de eerste vijf minuten de wedstrijd al weggegeven. Iets voor halfweg de tweede helft kwamen we (dankzij een doelpunt van Zouggaghi, red.) langszij en hadden we nog tijd genoeg om dat ene doelpuntje te maken.”

Maar nog geen twee minuten na de gelijkmaker was de thuisploeg opnieuw op achtervolgen aangewezen. “Dat kwam aan en het duurde even voor we van die tik bekomen waren. Uiteindelijk wisten we nog, dankzij een schitterende redding van onze doelman in de slotfase, één punt uit de brand te slepen.”

Derde keer, goede keer?

Door dit gelijkspel telt ’t Knooppunt Amsterdam nu zeven punten. Hovocubo heeft er vier en kan bij winst morgen tegen Eindhoven op gelijke hoogte komen van Zouggaghi en co. Als dat gebeurt, dan wordt er maandag in een testwedstrijd beslist over de titel. “We hadden al kampioen moeten zijn. We verdienen dat ook. We verloren al onverdiend de bekerfinale. Het is frustrerend dat we ook nu in deze play-offs onze kansen niet benutten. Dat wringt en is mentaal toch zwaar om dragen. We moeten nu hopen op een zege van Eindhoven. Die ploeg heeft niets meer te winnen. Als het morgen zijn sportieve plicht vervult, zijn we alsnog kampioen. Maar zelfs als dat niet gebeurt, hebben we het nog altijd in eigen handen. Dan moeten we het maandag afmaken in een rechtstreeks duel tegen Hovocubo. Al geef ik eerlijk toe: na een lang en vermoeiend seizoen had ik liever deze week al aan de feesttafel gezeten.”