Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

AtletiekIFAM-meeting in oordegem

Janie De Nayer en Lynn Beck lopen EYOF-limiet met 4 x 100 m-ploeg: “EK wordt een mooie ervaring”

Twee Belgische scholierenploegen, waaronder een ploeg met Antwerpenaars Lynn Beck en Janie De Nayer, hebben zaterdag op de IFAM-meeting in Oordegem vlot de limiet gelopen voor de European Youth Olympic Final (EYOF) in het Hongaarse Gyor (23-29 juli).

basp

Twee Belgische scholierenploegen deden een gooi naar de EYOF-limiet van 47”87. Ploeg 1 klokte 46”31 en ploeg twee 47”66. Lynn Beck en Janie De Nayer waren respectievelijk start- en slotloopster van het team, dat 47”66 klokte. Donderdag liep Beck op een meeting in Amsterdam al het minimum voor de 100 m horden. Met 13”86 dook ze daar vlot onder de gevraagde 14”00. Zaterdag was ook de kwalificatie met de 4 x 100 m-ploeg een feit. “Super, hé. Eerst de horden en nu de estafette. Het ging echt heel goed. Over de horden was ik al heel tevreden en de limiet met de estafetteploeg is een geweldige bonus. We hebben het geluk dat we heel goeie loopsters hebben en dat we zo dan ook een goeie aflossing konden neerzetten. Ik denk dat het EYOF heel leuk zal zijn. Het wordt genieten.”

Ook Janie De Naeyer uit Brasschaat zette een sterke aflossingsbeurt neer. “Aangezien we hier niet echt op getraind hadden vooraf, is dit echt wel goed”, vertelde de spurtster van atletiekclub HAKI. “We hebben het als ploeg echt super gedaan. Mijn wissel ging heel vlot en ik denk dat ook de andere aflossingen heel oké waren. Individueel zal het moeilijk zijn voor mij om de limiet op de 100 m te halen, maar met de scholieren hebben we wel een erg sterke lichting. Het EK wordt een mooie ervaring.”