Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

TriatlonITU Madrid - Peter Denteneer 45ste

“Ik was net dat tikkeltje te soft voor mezelf”

Peter Denteneer werd in de wereldbekermanche (ITU) van Madrid 45ste. Hij miste net de aansluiting met de kopgroep na het zwemmen en geraakte daarna niet meer vooraan. Door steken tijdens het lopen viel hij zelfs nog verder terug.

Slechts drie Belgen stonden aan de start in Madrid: Noah Servais, Christophe De Keyser en Peter Denteneer. Servais viel uit tijdens het fietsen, De Keyser werd 35ste in 1u58’15”, Denteneer 45ste in 1u59’28”. “Ik had een heel goede start, maar ben dan wat teruggevallen aan de eerste boei”, vertelde Denteneer, die zijn sterke zwemonderdeel minder goed kon uitspelen dan anders. Hij kwam 18 seconden na de leiders uit het water en dat bleek fataal op wereldbekerniveau.

“Ik heb veel moeten vechten en ben toch wat plaatsen verloren. Ik zag dat het allemaal wel op één lijn lag, dus ik panikeerde niet echt. Maar ik was net dat tikkeltje te soft voor mezelf om er in de eerste kilometers vol voor te gaan. Daardoor heb ik de aansluiting met de eerste groep in het fietsen en met de achtervolgende groep net gemist. In de eerste drie ronden heb ik weinig terrein verloren, maar ik ben uiteindelijk op twee minuten van de koplopers in de wisselzone naar het lopen gekomen.”

Stekende pijn

“In de eerste van drie looprondes had ik vooral veel last van stekende pijn in de maag. Ik besloot niet meer te drinken en in de laatste ronde kon ik eindelijk voluit lopen. Daarin liep ik nog een 15de rondetijd. Zonder steken zou het lopen een pak beter zijn geweest”, baalde de Rijmenamnaar, die in het verleden al vaak af te rekenen kreeg met steken. “Het wordt opnieuw zoeken naar een oorzaak om het onder controle te krijgen. Over twee weken sta ik aan de start van mijn allereerste WTS (World Triathlon Series) in Leeds en daar wil ik sportieve revanche.”