Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

AtletiekWeinhem - Dario De Borger 110m horden

“Mijn record moet er echt aan dit seizoen”

Terwijl zowat alle atleten op de IFAM aan de slag waren, opteerde Dario De Borger voor de meeting in het Duitse Weinhem. Hij liep er op de 110m horden een beste seizoensprestatie van 13”80.

basp

Dario De Borger had wat tijd nodig om op gang te komen. Zijn chrono in de reeks was matig, maar in de finale zette hij wel een mooie tijd op het bord.

“In de reeksen bleef ik steken op 14”01. Niet echt super. Tijdens de wedstrijd dacht ik te veel na en daardoor lukte het niet”, analyseerde hij zijn race. “Voor de finale heb ik me volledig afgezonderd. Ik heb niet nagedacht en gewoon gelopen. Zo kon ik het nog rechttrekken. 13”80 is zeker wel oké, maar ik zou binnenkort toch graag eens onder die 13”80 duiken. Het is natuurlijk nog vroeg op het seizoen en als hordeloper moet je altijd eerst wat ritme vinden.”

Dat is de atleet van Topsport Defensie dan ook van plan. “Zaterdag loop ik de Flanders Cup in Oordegem, de week daarna de Flanders Cup in Huizingen, dan houd ik een weekje rust en daarna volgt normaal gezien mijn eerste grote doel: de Europabeker met de Belgische ploeg. De Europabeker is altijd een ideale wedstrijd. Het belangrijkste is nu om ervoor te zorgen dat ik met de beste Belgische tijd geselecteerd zal worden.”

WK-limiet

De 25-jarige Tisseltenaar heeft al vier jaar en recordtijd van 13”59 staan. Dat wil hij dit jaar maar al te graag van de tabellen lopen. “Ik voelde al dat ik deze winter een stap vooruit heb gezet. Dit seizoen wil ik toch echt wel mijn persoonlijk record verbeteren. En wie weet, als alle omstandigheden meezitten, kan ik misschien wel een gooi doen naar de WK-limiet (13”48, red.). Maar we zullen beginnen met dat persoonlijk record en daarna zien we wel waar ik zal stranden.”