© Patrick De Roo , Kioni Papadopoulos

Deze 10 apps zijn onmisbaar voor een (dag)uitstap in Antwerpen

In de zomer een uitstapje naar Antwerpen gepland? Wij selecteerden 10 gratis apps die van pas kunnen komen tijdens een dagje Antwerpen.

inke

1. Wiffinity

Wifi kan handig zijn als je op daguitstap bent of om al die andere apps hieronder te downloaden. Dankzij Wiffinity vind je een (groeiende) lijst van publieke netwerken én de bijhorende wachtwoorden. Dat bespaart je een vraag op restaurant of café.

Voor iPhone en Android

2. This is Antwerp

Jonge Antwerpenaars delen met de This is Antwerp-app hun favoriete plekjes. De app leert u massa’s verborgen pareltjes kennen, gaande van restaurants, winkeladresjes tot feestjes.

Voor iPhone en Android

3. Antwerp Museum App

Citytrippen is ook cultuur opsnuiven. De Antwerp Museum App bundelt informatie over de Antwerpse musea en over de stad zelf. Je kan rondleidingen in de stadsmusea volgen of je eigen parcours uitstippelen. De inhoud is heel afwisselend: foto’s, video’s, audio. En er is ook aan de kinderen gedacht, met spelletjes en puzzels.

Voor iPhone en Android

4. Flush

Zo handig, vooral voor vrouwen: een app die je de weg wijst naar het dichtstbijzijnde toilet. Flush verzamelt al meer dan 190.000 toiletten wereldwijd en dus ook in Antwerpen.

Voor iPhone en Android

5. Gifts by Sir

Niets leuker dan een souvenir meebrengen voor de thuisblijvers. Dankzij de app Gifts by Sir vind je snel en eenvoudig originele cadeaus. Je vult een vragenlijst in, en erna wordt een passend geschenk gezocht bij een lokale handelaar. Het cadeau wordt ingepakt én bij je thuis geleverd.

Voor iPhone en Android

6. Taxi

Een taxi bestellen was nog nooit zo eenvoudig via de Taxi.eu-app. De app houdt rekening met je locatie, dus zelfs als je zelf niet weet waar je bent, kan je een rit aanvragen. Je ziet meteen welke taxi’s er in de buurt zijn. De afstand, duur en prijs van het traject wordt vooraf berekend.

Voor iPhone en Android

7. Vlaanderen Fietsland

Stippel een aangename en groene fietsroute uit met de Vlaanderen Fietsland-app. Of laat je verrassen: op basis van een startpunt en afstand naar keuze, berekent de app een traject.

Binnen Antwerpen kan je gebruik maken van de stadsfietsen van Velo Antwerpen(een dagpas kost 4 euro) of van Blue-bike.

Voor iPhone en Android

8. Fashion in Antwerp

Het verhaal van de mode-ontwerpers, dé modeweetjes en bijzondere adresjes vind je in de app Fashion in Antwerp. Je hebt de keuze uit 5 routes en 1 best of, samen goed voor 64 unieke locaties die het verhaal van Antwerpen vertellen vanaf de 16de eeuw tot vandaag.

Voor iPhone en Android

9. Streetart Antwerp

In Antwerpen zijn heel wat kleurrijke muren te bewonderen. Met de Streetart Antwerp-app volg je een wandelroute, of ga je met een stadsplannetje zelf op zoek naar de mooiste straatkunstwerken. Je krijgt uitleg over de werken en de artiesten.

Voor iPhone en Android

10. Tricount

Iedereen kent het wel als je met vrienden op stap bent. De ene betaalt het drinken, de andere moet meer betalen op restaurant. De rekening netjes verdelen onder elkaar kan ook makkelijker, en wel met de app Tricount.

Voor iPhone en Android

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER