Bart De Wever bij opening StartupVillage: “Tweede site al in de pijplijn”

Print
Antwerpen -

Stad Antwerpen heeft woensdagochtend StartupVillage officieel geopend. Zes beloftevolle Antwerpse startups en één accelerator nemen voor maximum drie jaar hun intrek in de volledig gerenoveerde voorbouw van de site in de Lange Gasthuisstraat.

Om een plaats te bemachtigen, hebben Playpass, Datylon, EyeSee, Senso2Me, POM en SurveyAnyPlace en de accelerator Netwerk Ondernemen een selectieprocedure doorstaan.

“Digitale ondernemers zijn de motor van de innovatieve kenniseconomie waarop Antwerpen als Smart City volop aan het inzetten is”, zegt burgemeester Bart De Wever. “Met netwerktechnologie en glasvezelkabels kom je er niet. Je hebt ook creatieve ondernemers met lef en nieuwe ideeën nodig die voortdurend nieuwe kansen zien en durven te benutten. Voor hen is StartupVillage een thuishaven om te groeien en te internationaliseren. Antwerpen wil daarmee een magneet zijn voor digitale en technologische innovatie.”

Bart De Wever bij opening StartupVillage: “Tweede site al in de pijplijn”
Foto: Walter Saenen - WAS

De zes groeibedrijven en accelerator:

•Playpass ontwikkelt technologie voor cashloze betalingen en automatische toegangscontrole op massa-evenementen zoals muziekfestivals.

•Senso2Me maakt langer thuiswonen mogelijk door sensortechnologie gekoppeld aan noodalarmen te verwerken in de woning van zorgbehoevenden.

•POM is een app waarmee digitale en papieren facturen eenvoudig en veilig kunnen worden betaald via een smartphone.

•SurveyAnyplace is een online-softwareplatform waarmee gebruikers op eenvoudige manier enquêtes en quizzen kunnen maken.

•Datylon maakt data van andere bedrijven verstaanbaar en transparant, door ze te vertalen in aantrekkelijke visualisaties.

•EyeSee meet de impact van advertenties en marketing via tracking van oogbewegingen en gelaatsuitdrukkingen, gekoppeld aan enquêtes.

•Netwerk Ondernemen vzw is een netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een langdurige, kwaliteitsvolle begeleiding geven aan starters die bedrijven oprichten of overnemen.

Bart De Wever bij opening StartupVillage: “Tweede site al in de pijplijn”
Foto: Twitter Caroline Bastiaens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio