De Sinksenfoor: alles wat u moet weten

Print
Borgerhout -

Op zaterdag 3 juni wordt de Sinksenfoor officieel geopend. Voor het derde jaar op rij vindt de Sinksenfoor plaats op de site van Park Spoor Oost. De Sinksenfoor loopt tot zondag 9 juli.

De foor is van 3 juni tot 9 juli open:

* maandag, dinsdag, donderdag van 15 tot 00 uur

* woensdag van 14 tot 00 uur

* vrijdag: 15 tot 1 uur

* zaterdag van 14 tot 1 uur

* zondag 14 tot 00 uur (eerste zondag 14 tot 1 uur)

De Sinksenfoor: alles wat u moet weten
Foto: Patrick De Roo

 

Bereikbaarheid (a)

 

Er zijn drie ingangen: Noord, Zuid en Oost. Ingang Noord, aan de hoek Schijnpoortweg-Noordersingel, is de hoofdingang. Aan ingang Oost, op de Noordersingel, bevinden zich de taxistandplaats, de betaalparking en de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Er is dit jaar geen kiss and ride-zone. Ingang Zuid aan de Buurtspoorweglei is eerder bedoeld voor de buurtbewoners.

Op het terrein zelf staan zeven opvallende trefpuntpalen (met daarop een grote appel, een ijsje, een tulp,…) waardoor bezoekers elkaar heel gemakkelijk terugvinden.

Het openbaar vervoer en de fiets zijn de beste vervoersmiddelen om naar de Sinksenfoor te komen. Meerdere tramlijnen (2, 3, 5, 6,12: halte Schijnpoort - uitgang Noordersingel; tram 10 - halte Hof ter Lo) stoppen er vlakbij. Aan de ingangen zijn grote fietsparkings voorzien en in de buurt zijn er meerdere Velo-stations.

Wie met de wagen komt, kan die best parkeren op een van de Park&Ride-terreinen aan de rand van de stad en daar overstappen op het openbaar vervoer.

 

Bereikbaarheid (b): de knip van de Leien

 

Wie met de wagen tot aan Spoor Oost wil rijden, moet rekening houden met de knip van de Leien vanaf 5 juni, en met het feit dat het terrein in de lage-emissiezone ligt.

Er zullen in de buurt van de kermis wegwijzers hangen naar de betaalparking aan ingang Oost (300 plaatsen). In de woonwijken rond Spoor Oost tussen de Slachthuislaan, Park Spoor Noord en de Pothoekstraat wordt het betalend parkeren tijdens de duur van de foor uitgebreid tot 22 uur, óók op zondagen en feestdagen, om het parkeren daar te ontraden.

 

Peter Jeroen Meus

 

De Antwerpse kermis wil zich ook meer profileren als evenement waar je lekker kan eten en daarom wordt tv-kok Jeroen Meus peter van deze editie. “Uit een enquête bij de bezoekers van de Sinksenfoor vorig jaar bleek dat 70% van onze bezoekers komt voor het eten en drinken”, zegt Jean-François Vlasselaerts, spreekbuis van de foorkramers. “Met Jeroen Meus als peter wordt het culinaire nog meer in de kijker gezet. In het midden van de site wordt de food court ook wat groter.”

 

Dit zijn de nieuwe attracties

 

De Air Maxx

Vermaak en sensatie verzekerd: in de Air Maxx ga je jumpen, jumpen en nog eens jumpen.

De Take Off

Een sensationele attractie die zowel ronddraait als opstijgt. Even leuk om naar te kijken als om in te zitten.

De Tiki Surf

Een wildwaterbaan die je in een bootje met een hoge snelheid meters naar beneden doet vallen.

Naast de drie nieuwe attracties staan er nog 147 andere attracties opgesteld, 150 attracties dus in het totaal. De XXL is één van de grootste attracties, die 50 meter de lucht ingaat.

De Sinksenfoor: alles wat u moet weten
XXL. Foto: wh

 

Optredens

 

Net zoals vorig jaar zullen in samenwerking met de stad Antwerpen een resem bekende en minder bekende artiesten de Sinksenfoor opluisteren met optredens. The Band - van het gelijknamige VTM-programma - en Level Six openen de debatten op vrijdag 9 juni. Ook Cookies & Cream (16 juni), Cleymans & Van Geel (23 juni), Uncle Phil en Halve Neuro (30 juni) komen dit jaar langs op de Sinksenfoor, telkens op een vrijdag. Get Ready en Jamilla sluiten de rij op vrijdag 7 juli.

Op woensdagen is er ook kinderanimatie, met optredens van onder meer Mega Mindy (woensdag 7 juni), De Piepkes (14 juni), De Ketnetband (21 juni), Prinsessia (28 juni), Jeuk Liveband (5 juli) en met een ballonclown.

De evenementenzone wordt ingericht op het zuidelijke deel van het terrein. Radio Antigoon zendt bovendien live uit vanop de Sinksenfoor.

Plan je bezoek via sinksenfoor.antwerpen.be