© Kioni Papadopoulos

Oplossing in de maak voor volkstuintjes ‘Singel’: “Dit is een volwaardig alternatief”

Tegen maart 2018 krijgt het Prieel in Berchem er 33 volkstuintjes bij. Bovendien zal er ook een samentuin van zo’n 250 vierkante meter worden gebouwd. “Hiermee willen we een oplossing bieden voor de volkstuintjes Singel, die dit najaar zullen verdwijnen”, zegt districtsvoorzitster Evi Van der Planken (N-VA).

Elien van Wynsberghe

Het verdwijnen van de volkstuintjes Singel, gelegen in het gebied Wolvenberg bis, kadert in het masterplan voor de ontwikkeling van het toekomstige Brialmontpark. Dat moet de groene ruimte rond de Singel verbinden tot een samenhangend geheel en zo Berchem meer groen en ademruimte geven. Toen dat nieuws enkele maanden geleden bekendraakte, zorgde dat voor heel wat commotie en onbegrip bij de betrokken volkstuinders.

Maar nu wordt er dus gewerkt aan een oplossing. En die komt er in het Prieel. “Hier liggen nu al 24 volkstuintjes en daar komen er nog eens 33 bij”, zegt districtsvoorzitster Evi Van der Planken (N-VA). “Daarnaast zal hier ook een grote samentuin komen. Die zal bestaan uit kleine privéperceeltjes, een gemeenschappelijke kruidentuin, fruittuin, serre en composthoop.”

Klaar tegen zaaiseizoen

Op dit ogenblik wordt het plan voor de nieuwe tuintjes uitgetekend. “In december zouden de werken dan van start moeten gaan zodat de tuintjes helemaal klaar zijn voor het volgende zaaiseizoen in maart 2018. We vinden het belangrijk dat de volkstuinders hun seizoen op de oude locatie goed kunnen afronden en in het Prieel, op een korte afstand van hun oude tuintjes, een nieuw seizoen kunnen beginnen. Dit is dus een meer dan volwaardig alternatief waar de volkstuinders hun traditie kunnen verderzetten in perfecte omstandigheden. Verder zullen er ook in het toekomstige Brialmontpark mogelijkheden voor samentuinieren voorzien worden”, aldus Van der Planken.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio