© Tom Palmaers

Antwerpenaar (32) zwaargewond aangetroffen in buurt van brandende auto in Houthalen

Bij de politiezone CARMA liep zondagavond rond 21.30 uur de melding binnen van een autobrand op de Forelstraat in Houthalen-Helchteren. In de buurt werd een zwaargewonde dertiger uit Antwerpen aangetroffen.

De hulpdiensten gingen ter plaatse. Bij aankomst van de politie stond een Volkswagen Passat in lichterlaaie. Een vijftigtal meter verder stonden enkele buurtbewoners. In een veld hadden ze een gewonde man aangetroffen, toen ze naar de brand gingen kijken. Het parket van Limburg lanceerde maandag een getuigenoproep.

Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Antwerpen, lag op de grond. De hulpdiensten brachten hem met zware verwondingen naar het ziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar. Een getuige had op de plaats van de feiten enkele personen ruzie zien maken. Toen de Passat in brand stond, stoven ze weg in een kleine, zwarte wagen. De politie stelde een perimeter in en bewaakte de hele nacht de plaats delict.

Maandagochtend deden het gerechtelijk lab en een branddeskundige een onderzoek ter plaatse. Een wetsdokter onderzocht het slachtoffer. Het is voorlopig onduidelijk in welke context de feiten zich afspeelden. Daarom doen het parket en de politie CARMA een getuigenoproep. Personen die nuttige informatie kunnen verschaffen, mogen via het nummer 089-39 14 10 de politie contacteren of naar info@politiecarma.be mailen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio