© Gemeente Kalmthout

Bin Heide fors uitgebreid

In Heide werd het buurtinformatienetwerk (bin) Withoefse Heide fors uitgebreid. De uitbreiding omvat alle straten tussen de Heidestatiestraat, Kapellensteenweg, Prinses Elisabethlei en Statielei, met in totaal vijfhonderd bewoners.

Margo Tilborghs

Louis Van den Buijs zal de overkoepelende BIN Withoefse Heide leiden, samen met de verschillende coördinatoren. Er wordt gewerkt in drie sectoren met telkens een aparte verantwoordelijke.

  • Hei-Statie : coördinator Robert Thys
  • Klein Zwitserland : coördinator Maarten De Bock
  • BIN-Z-Heide : coördinator Regina Bijl

Coördinator Louis Van den Buijs : “Deze uitbreiding omvat alle straten tussen de Heidestatiestraat, Kapellensteenweg, Prinses Elisabethlei (grens Kapellen) en de Statielei, met in totaal zo’n 500 bewoners. Als de mensen lid zijn van de nieuwe BIN worden zij voortaan ook telefonisch verwittigd bij inbraken en ontvangen regelmatig info per mail vanuit de BIN-werking. Met het nieuwe BIN-Z kunnen ook de winkeliers zich inschakelen in een eigen buurtinformatienetwerk. Dat kan worden opgestart bij problemen eigen aan de handelszaken in de omgeving”.

Burgemeester Lukas Jacobs : “De gemeente is tevreden met deze uitbreiding. Daardoor worden nog meer bewoners betrokken bij de preventieve aanpak van woninginbraken. Tegelijk zorgt het voor meer alertheid bij de buurtbewoners. De PZ Grens telt nu 44 BIN’s, waarvan 16 in Kalmthout. Vorig jaar was er een duidelijke afname van het aantal inbraken in onze gemeente, maar sinds 2017 zitten die opnieuw in stijgende lijn. Dit jaar zijn er al 32 inbraken gepleegd t.o.v. 38 over het ganse vorige jaar. De gemeente ondersteunt de nieuwe BIN’s met een opstartsubsidie van 500 euro.”

De verschillende protocols werden officieel ondertekend door alle betrokken verantwoordelijken: burgemeester Lukas Jacobs, korpschef Rudy Verbeeck, BIN-coördinator Ken Van Eynde, gemandateerde politieambtenaar Nico Faes van de Politiezone Grens en de coördinatoren en co-coördinatoren van de BIN Withoefse Heide.

www.kalmthout.be/buurtinformatienetwerkenMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio