Ontploffing aan kaaimuur verloopt naar wens: “Veel minder zichtbaar”

Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) heeft zaterdagavond een laatste stukje kaaimuur aan de Ledeganckkaai met explosieven afgebroken.

bap, jbs

Na een succesvolle ontploffing van fase 2 eind april was het zaterdagavond rond 18 uur de beurt aan deelzone 4 van de kaaizone Nieuw Zuid. Dezelfde voorzorgsmaatregelen werden genomen, zo is de Ledeganckkaai tussen de Namenstraat en de Generaal Armstrongweg tot 20 uur onderbroken.

Er waren in de Antwerpse regio opnieuw trillingen en geluid te horen. Volgens Carolien Peelaerts van W&Z is de afbraak van de kaaimuur over een afstand van 85 meter succesvol verlopen . Tegenover de vorige keer was de explosie veel minder zichtbaar. “Dat komt omdat het water op een hoger peil stond en de explosieven dieper staken.”

Om de impact van geluid en trillingen voor omwonenden zo goed mogelijk te beperken, werd de muur in de huidige deelzone nog niet volledig afgebroken. Een resterend stuk van 60 meter komt op een later moment aan bod. Begin juni starten Waterwegen en Zeekanaal NV en aannemer THV Scheldekaaien met de opbouw van twee nieuwe stukken kaaimuur.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio