© Photo News

Officieel: Dries Mertens verlengt contract bij Napoli

Dries Mertens heeft zijn contract bij Napoli tot 2020 verlengd. Dat meldt de club officieel via Twitter. Heel lang gingen de geruchten dat Mertens eventueel de overstap zou kunnen maken naar de Premier League, maar aan onze redactie werd eerder deze week bevestigd dat de Rode Duivel binnenkort een nieuw contract bij de Napolitanen zou tekenen. Dat contract is nu dus getekend en omvat ook een speciale opstapclausule, enkel geldig voor als Mertens naar China wil gaan.

eadp

Vrijdagavond werd de knoop doorgehakt: Mertens tekende bij tot 2020. “Dries blijft nog een paar jaar bij ons, tenzij hij naar China wil gaan en iemand de opstapclausule wil betalen, die hij erin wilde opnemen. Dat kon ik niet weigeren”, meldde Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis aan de Italiaanse media. Nochtans stond De Laurentiis niet te springen om een clausule na het gedoe rond de transfer van Higuain naar Juventus. Daarom liet hij een clausule maken die enkel geldig is voor China. Die clausule gaat ook pas in vanaf juni 2018.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mertens speelt al vier jaar bij de Italiaanse club en is uitgegroeid tot een van de publiekslievelingen in Napels. Met 27 goals beleefde de Rode Duivel dit jaar een absoluut topjaar in de Serie A. Dat trok de aandacht van onder andere Everton, West Ham, Newcastle, Crystal Palace en Chelsea. Ook Inter Milan en Manchester United trokken hevig aan de mouw van Mertens. Maar zij vissen dus achter het net. Momenteel staat Napels derde in de Serie A.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws