© *

Gevaar geweken na zoutzuurlek bij farmabedrijf Pfizer

Bij het farmaceutische bedrijf Pfizer aan de Rijksweg in Puurs was zaterdagnamiddag een zoutzuurlek ontstaan. Er is op dit moment geen reden tot ongerustheid of verdere maatregelen, maar omwonenden werd aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden. Het gevaar is nu geweken.

ph, tdk

Er zou rond 13.30 uur in totaal 200 liter zoutzuur zijn vrijgekomen uit een opslagtank van 3.000 liter, maar er was geen gevaar voor de volksgezondheid. Er raakte niemand gewond.

De brandweer was massaal aanwezig op het bedrijfsterrein. Ook brandweerlui met gaspakken werden ingezet. Zij zijn gespecialiseerd om incidenten met gevaarlijke stoffen aan te pakken. De operationele coördinatie werd opgestart. Rond 16 uur was het gevaar geweken.

De brandweer voerde ook permanent metingen uit in het bedrijf en in de omgeving maar gevaar voor omwonenden zou er niet zijn. “In functie van de windrichting worden er een aantal fiets- en wandelwegen afgesloten”, zei de politie. “Ook vragen we de inwoners van de Vijverstraat, Coolhemstraat, Laterale Weg, Moerplas en Kleine Amer om hun ramen en deuren dicht te houden.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio