© AP

Kiki Bertens verlengt titel op Duitse gravel

De Nederlandse Kiki Bertens (WTA 19) heeft voor het tweede jaar op rij het WTA-toernooi in Nürnberg (gravel/250.000 dollar) op haar naam geschreven. In de finale op het Duitse gravel was het eerste reekshoofd zaterdag in twee korte sets duidelijk te sterk voor de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA 254). Die stoomde vanuit de kwalificaties door naar de eindstrijd maar trok daar met 6-2 en 6-1 aan het kortste eind. De partij duurde 56 minuten.

belga

Voor de 25-jarige Bertens is het haar derde WTA-titel. In 2012 triomfeerde de Nederlandse op het graveltoernooi in het Marokkaanse Fez.

Bertens kan nu met vertrouwen naar Roland Garros afreizen. Daar stuntte ze vorig jaar door de halve finales te bereiken. Serena Williams beëindigde haar knappe parcours.

De 21-jarige Krejcikova stond zaterdag voor het eerst in de (enkel)finale van een WTA-toernooi. In het dubbel won ze in 2015 aan de zijde van An-Sophie Mestach het toernooi van Quebec en met Mandy Minella het toernooi van Limoges.

Het was het derde onderlinge duel tussen Bertens en Krejcikova. De Nederlandse leidt nu met 2-1.

Eerder op de dag verloor Kirsten Flipkens in de finale van het dubbelspel aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson van de Amerikaanse Nicole Melichar en de Britse Anna Smith.

Meer sportnieuws