© AFP

Contractverlenging voor Dumoulin ligt klaar

Momenteel staat hij nog tweede in het algemene klassement van de Giro, maar met een tijdrit in het verschiet en slechts 38 seconden op Nairo Quintana zit de roze trui er nog zeker in voor Tom Dumoulin. En zijn puike resultaten lijken ook gunstige gevolgen te hebben voor zijn toekomst bij Sunweb. Er zou immers een contract tot en met 2021 voor hem klaarliggen bij zijn huidige team. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

eadp

Het contract van Dumoulin liep nog tot en met 2018, maar zowel de ploeg als de renner uit Maastricht lieten eerder al verstaan nog graag drie jaar met elkaar door te gaan. Het papier is nog niet ondertekend, maar dat zou slechts een kwestie van tijd zijn, klinkt het bij interne bronnen.

De Duits-Nederlandse wielerploeg wil de komende tijd het team rond Dumoulin verder uitbouwen, om hem nog beter te ondersteunen in de grote rondes. Ploegleider Iwan Spekenbrink onderhandelt al met de renners die de vaste kern rond Dumoulin moeten vormen en wil die kern ook versterken. Onder andere het contract met Wilco Kelderman wordt mogelijk opengebroken en verlengd met twee jaar (tot en met 2020). Ook Laurens Ten Dam heeft ondertussen laten blijken dat hij het koersen nog niet moe is. Nochtans had hij eerder laten verstaan dat hij na de Tour van 2017 zijn fiets aan de haak zou hangen, maar nu wil de 36-jarige Nederlander er nog een jaartje aan toevoegen.

Meer sportnieuws