© Shutterstock

Daarom ontschmink je je best meteen na het zwemmen

Wil je straks een verfrissende duik nemen in de zee of een zwembad om even af te koelen, vergeet dan zeker niet om je nadien even te ontschminken. Hoewel je met waterbestendige eyeliner of mascara in principe ongeschonden uit het water komt, kan je je foundation misschien toch maar best verwijderen om irritaties te voorkomen.

VVA

Wie niet graag zonder maquillage op in het openbaar verschijnt, gaat ongetwijfeld ook naar het zwembad of het strand met een beetje mascara, eyeliner of foundation op. In principe kan dit helemaal geen kwaad, maar wat als je ook een verkoelende duik in het water wil nemen? Moet je dan eerst alle maquillage verwijderen of mag je zo het zwembad of de zee induiken?

Dermatologe Jeannette Graf uit New York vertelde daarover het volgende in het magazine Instyle: "Zwemmen met foundation op kan op zich geen kwaad als je dat echt wil, maar zorg er dan zeker voor dat je eerst zonnecrème op je huid aanbrengt en daarbovenop nog waterbestendige foundation die ook SPF-bescherming biedt."

De dermatologe waarschuwt vrouwen wel om zich na een duik in zout zeewater of een chloorbad zeker te ontschminken. Chloor en zout drogen de huid immers uit en kunnen irritaties optreden. "Wanneer je maquillage opdroogt op je natte huid, kan dit extra irritaties veroorzaken en kunnen bacteriën zich gaan hechten op de huid."

NIET TE MISSEN