© Photo News

Paul Gheysens door overname nu ook écht grote baas bij Antwerp

Paul Gheysens, projectontwikkelaar van Ghelamco en geldschieter van Royal Antwerp FC, heeft de managementvennootschap Goala van Antwerp-CEO Patrick Decuyper overgenomen. De omzetting van een gedeelte van de schuldvordering van Goala aan Gheysens’ Spaanse holding Peridot (Gheysens pompte al zo’n 16 miljoen in Antwerp) betekent meteen een kapitaalverhoging van 2,98 miljoen euro. Gheysens wordt samen met zonen Michael en Simon (die op de Bosuil al nadrukkelijk het bouwdossier naar zich heeft toegetrokken) meteen ook zaakvoerder van Goala.

fbu, gegy

Decuyper ontkent niet dat Gheysens daarmee ook formeel de grote baas is van Antwerp. “Paul was al enkele maanden hoofdaandeelhouder van Goala, dit stond ook al zo in het licentiedossier. Niets nieuws dus. Paul is hier altijd al de grote baas geweest. Ook toen zijn identiteit als investeerder nog niet bekend was.”

Decuyper ontkent evenwel dat de overname van Goala ook maar iets zal veranderen aan de structuur van de nieuwe eersteklasser. “Neen, neen. De geruchten dat ik minder zeggenschap zou hebben en dat Paul mij op een andere post wil zetten, komen niet tot bij mij.” Gheysens reageert: “Het is nog te vroeg. Binnen twee of drie weken maken wij de nieuwe structuur bekend.”

In afwachting is Antwerp nog steeds op zoek naar een nieuwe coach. Meteen na de promotie riep Decuyper te willen doorgaan met Wim De Decker, maar intussen werd toch al gepraat met Besnik Hasi en Peter Maes én trok Gheysens zelf naar Maes met extra centen. Decuyper: “Tot ze afgerond zijn, geef ik nooit commentaar over sportieve dossiers.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws