© Photo News

Nederlanders succesvol in Giro, maar toch krijgt Mollema een klacht van een ‘fan’

Onze noorderburen hebben niet te klagen over de honderdste editie van de Giro. Tom Dumoulin heeft ondanks zijn inzinking vrijdag op de slotklim nog steeds zicht op het roze in Milaan, Steven Kruijswijk bekleedde een tiende plaats tot hij zaterdag helaas moest opgeven met maagklachten, maar ze hebben ook nog Bauke Mollema. De Groninger staat op een zevende plek op 2’48” van leider Nairo Quintana. Toch zijn niet alle Nederlanders het eens met de manier waarop er gekoerst is de voorbije dagen. Dat blijkt uit een vreemd berichtje dat Mollema kreeg toegestuurd...

eadp

Bauke Mollema deelde het bericht zaterdagochtend op Twitter: “Wat voor berichten je tegenwoordig al niet krijgt op social media. Hahaha”, tweette hij. Heel vriendelijk en opgewekt klinkt het bericht niet, vol van frustratie des te meer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Hoe kan een maffioos en een cocaïne dealer (sic) samen een combine rijden tegen Tom Dumoulin, terwijl de laatste nog twee dagen geleden zich als heer had gedragen tijdens een valpartij”, steekt de boze fan van wal. ‘Maffioos’ Vincenzo Nibali en ‘cocaïnedealer’ Nairo Quintana hebben door hun aanval vrijdag tijdens een vermeende plaspauze van Tom Dumoulin geen vriendjes gemaakt in Nederland blijkbaar.

En dat de Nederlanders in de top tien van het klassement het niet op een akkoordje gooiden om te strijden tegen Nibali-Quintana, stuit de man ook tegen de borst. Maar hij kan dat uiteraard verklaren: “Mollema is zeer christelijk en Tom is niet van zijn kerk. Dan mag je een andersdenkende niet bijstaan.” En over Kruijswijk had hij ook nog een ‘mooi’ woordje over: “Ook Kruijswijk is een hufter en geen echte Nederlander.” Gelukkig kan Mollema ermee lachen...

Meer sportnieuws