© Joris Herregods

Mirakelpoes Marley overleeft val van elfde verdieping en verwondt enkel pootje

In de Fruithoflaan in Berchem heeft poes Marley een val van elf verdiepingen hoog overleefd. Het beestje hield aan de smak van ongeveer dertig meter een verbrijzelde achterpoot over. “Dat mag je gerust een mirakel noemen”, zegt baasje Chloé.

JONATHAN BERNAERTS

Chloé Noorbergen woont op de elfde verdieping van een appartementsgebouw in de Fruithoflaan in Berchem. Donderdagmiddag was ze onder een stralende zon haar terras aan het opruimen. Dat deed ze in het bijzijn van Marley, haar anderhalf jaar oude Maine Coone-raskat. Chloé nam haar voorzorgen en hield de poes aan een leiband.

Het liep mis toen er plots een vogel voorbijvloog. “Marley schrok op en sprong op het hekwerk van mijn terras”, vertelt Chloé. “Met zijn 7 kilo is Marley een tamelijk zware poes. Wellicht verloor hij daardoor zijn evenwicht en donderde hij naar beneden. De leiband knakte meteen en heeft de diepe val dus niet kunnen voorkomen. Ik ben luid beginnen gillen: ik dacht dat Marley dood was.”

Operatie van 1.200 euro

Chloé nam onmiddellijk de lift naar beneden. Samen met enkele andere bewoners van het appartementsgebouw, die intussen gealarmeerd waren, vond ze Marley op de stoep. Het mag een wonder heten dat het beestje nog leefde.

Bij de dierenarts werd duidelijk dat Marley’s achterpootje verbrijzeld was. “Hij moet maandag onder het mes”, zegt Chloé. “Tijdens de operatie krijgt Marley een plaatje en schroeven in zijn pootje, zodat hij hopelijk snel weer de oude kan zijn. De ingreep is prijzig: 1.200 euro. Dat is enorm veel geld, maar dat heb ik er natuurlijk voor over.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio