Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbalplay-offs 1ste amateurklasseBeerschot Wilrijk - Heist (zaterdag 20.00u) - Jaric Schaessens kijkt tevreden terug op perfect seizoen voor Beerschot Wilrijk

“Aanvoerderschap heeft me meer vertrouwen gegeven”

Een lang seizoen komt vanavond ten einde voor Beerschot Wilrijk. Voor de laatste wedstrijd van de play-offs krijgt de kampioen het bezoek van Heist. Ook

aanvoerder Jaric Schaessens is blij dat het straks eindelijk tijd is voor vakantie.

hugo fret

Hoe leefden jullie naar die laatste wedstrijd toe, nu de titel toch al even een feit is?

Jaric Schaessens: “De trainingen zelf werden iets ingekort, maar het niveau en de concentratie bleven optimaal. We willen de match tegen Heist aanpakken zoals we dat al het hele seizoen deden. Ook die laatste wedstrijd willen we winnen. Zeker na het verlies van vorig weekend in Virton en met de ontvangst op het stadhuis en de Grote Markt van zondag in het vooruitzicht.”

Hoe beleefde jij jouw eerste seizoen als aanvoerder?

“Voor een jonge speler als ik was dat uiteraard een hele eer. Je krijgt iets meer verantwoordelijkheid en dat heeft toch vertrouwen geven. Af en toe moest ik als aanvoerder communiceren tussen de spelers en technische staf. Gelukkig werd ik daarbij ook gestuurd door de meer ervaren jongens binnen onze kern zoals Hernan Losada, Kevin Geudens en Arjan Swinkels. Nog maar eens een bewijs van de uitstekende sfeer binnen onze groep dit seizoen.”

Een seizoen waarin je jouw derde titel op tij mocht vieren bij paars-wit.

“Top, hé. Samen met Tom Pietermaat en Davy De Beule was het de derde titel op rij. Ook ik heb een goed seizoen achter de rug. Ik speelde veel meer dan het jaar voordien. Fysiek ben ik sterker geworden, ik verteerde de trainingsintensiteit vrij goed en was zelden geblesseerd. Alleen moet ik nog leren om tijdens de wedstrijden meer te coachen en de ploegmakkers te sturen. Mijn keuze voor Beerschot Wilrijk is de juiste gebleken. Ik kan elk jaar, stap voor stap, met de club meegroeien naar een hoger niveau.”

En nu genieten van vakantie?

“Eerst nog de match tegen Heist en de kampioenenviering met ontvangst op het stadhuis. Ook dat is toch een gebeurtenis om te koesteren. En dan een maand deugddoende vakantie om te ontspannen, te reizen en te rusten.”

Ploegnieuws: Messoudi (kuit), De Jonghe (hamstrings), Maes (Teen) en François (kuit) ontbreken. De zieken van vorig weekend, Losada en Geudens, zijn opnieuw paraat.Kern: Clepkens, Steelant, Pereira, De Maeyer, Prychynenko, Swinkels, Van den Bergh, Thompson, Pietermaat, Geudens, De Beule, Ragolle, Schaessens, Losada, Vermeiren, Ruytinx, Rusu en Placca.