Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Tennisgewestelijke interclub

Thomas Janssens wil volgend seizoen nationale interclub in: “Ik heb geen tijd meer voor een vriendin”

In de gewestelijke interclub (tweede afdeling) gaat Turnhoutse TV zondag op bezoek bij leider Hove. “Ik hoop dat we volgend seizoen een ploeg in nationale op de been kunnen brengen”, zegt Thomas Janssens.

bdh

Hij is al jaren het speerpunt van de tennisclub uit Turnhout. “We zijn halfweg in deze competitie. Voor ons staan er nog drie ontmoetingen op het programma. Omdat ik de laatste weken elke zondag aan de bak moest, liet ik dit seizoen de interclub in Nederland voor een groot deel schieten. Beide competities overlapten elkaar. Ik speelde voor mijn Nederlandse club TV De Lobbelaer uit Zevenbergen slechts één enkelwedstrijd. Mijn Turnhoutse club krijgt prioriteit”, maakt de B-15/1-speler duidelijk.

“In onze regio schuilt heel wat talent. Ik reken erop dat we volgend seizoen met spelers van TC De Bempdekens, ISC en talent uit onze tennisschool in de nationale interclub aan de slag kunnen. Zelf tracht ik een drukke job als consultant te combineren met het geven van tennisles en zelf spelen en trainen. Met wat kunst- en vliegwerk lukt dat wel. Tennis is te leuk om het te laten vallen. Gelukkig heb ik op dit ogenblik geen vriendin, want ik vrees dat ik voor haar geen tijd zou hebben (grijnst).”

Thomas Janssens is een veel gevraagde sparringpartner. “Ik train geregeld met Greet Minnen en Magali Kempen. Met mijn Finse ploegmaat Jonas Jurvakainen, het nummer 52 van Finland, sla ik ook geregeld een balletje. In de winter trainde ik op TC Gym in Schoten. Aan goede sparringpartners geen gebrek. Mijn wilde droom is een B-15/2-klassement en een nummer op de Belgische ranglijst.”

Voor zijn job week hij uit naar Berchem. “Ik woon in Berchem omdat het strategisch gelegen is. Binnenkort heb ik bijvoorbeeld een project in West-Vlaanderen. Vanuit Berchem sta ik op een halfuur in Turnhout. Wie weet keer ik op termijn terug naar de Kempen”, aldus Janssens.