Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

DuatlonBK lange afstand in Almere (NL)

Bert Nietvelt: “Ik heb mijn plaats net achter de top drie”

In het Nederlandse Almere vindt zaterdag het Belgisch kampioenschap duatlon plaats. Titelverdediger Vincent Bierinckx is er niet bij, dus wordt het vanuit Kempens oogpunt uitkijken naar Ruben Geys en Bert Nietvelt.

edle

“Jammer dat een Belgisch kampioenschap niet in eigen land wordt georganiseerd”, trapt Bert Nietvelt een open deur in. “Maar het is al beter dan vorig jaar, toen we naar het Groothertogdom Luxemburg moesten. Daar was het een lastig parcours, dus niet echt mijn ding. In Almere krijgen we een vlakke omloop voorgeschoteld, iets dat me veel beter moet liggen. Met de conditie gaat het goed, ik zit op schema. In het begin van het seizoen heb ik wel net iets te lang met de knie gesukkeld, maar in de triatlon van Geel verliep de test vlekkeloos. De knie hield daar heel goed stand en met een tiende plaats was ik best tevreden. Aan het zwemmen heb ik nog wat werk, fietsen en lopen lukt me beter. Ik ben dus klaar voor dit BK.”

Ironman Frankfurt

De Hetric-atleet heeft van dit BK een eerste doel gemaakt, maar beseft dat het podium wellicht onhaalbaar is. “Aan Seppe Odeyn, Glen Laurens en Ruben Geys kan ik wellicht niet aan, maar net daarachter denk ik toch mijn plaats te hebben. Ik hoop stiekem op de top vijf. Bij de Belgen tenminste, want ik kan de Nederlanders niet goed inschatten.”

“Het wordt warm, maar dat is voor mij geen nadeel, meestal ben ik hiertegen goed bestand. Deze wedstrijd past ook perfect in mijn hoofddoel dit jaar. In juli wil ik in Frankfurt de Ironmantriatlon tot een goed einde brengen en dan is een langere wedstrijd als deze mooi meegenomen.”