Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbalplay-offs 1ste amateurklasse Dessel - Virton zaterdag 20.00u - Nicolas Gerits wil Virton kloppen voor tweede plaats

“Ik zou graag in schoonheid eindigen”

Zaterdag trekt Dessel een streep onder zijn seizoen. Met de komst van Virton, werkt het zijn laatste wedstrijd in de play-offs af. Dessel hoopt in schoonheid af te sluiten, zo geeft Nicolas Gerits aan.

francis van hoof

De jonge Luikenaar hoopt opnieuw aan de aftrap te staan, nadat hij de vorige wedstrijd tegen Heist wegens een schorsing aan de kant was moeten blijven.

“De laatste matchen speelde ik vaak in een iets offensievere rol op de rechterflank en dat ligt me wel”, zegt Gerits. “Het klikt met Mike Smet, we weten wat te doen in balbezit en dat is goed voor de automatismen. Ik weet nog niet of ik aan de aftrap zal staan, dat is de keuze van de trainer.”

Gerits stond dit seizoen niet vaak in de basis, maar liet nooit het hoofd hangen. “Het was niet altijd even gemakkelijk, maar ik bleef me steeds inzetten. Dan weet je dat je vroeg of laat een kans krijgt. Voor mij kwam dat moment na de blessure van Willem Ofori. Omdat de concurrentie groot was, verdween ik nadien opnieuw uit de ploeg. Bovendien speelden we een geweldig seizoen en hoefde er niet veel gewijzigd te worden.”

Gerits, die zijn jeugdopleiding bij Standard en STVV doorliep, heeft het naar zijn zin bij Dessel. “Klopt. Ik had nog een optie en heb bijgetekend, in samenspraak met mijn vader. We hebben vastgesteld dat ik het voorbije jaar veel bijgeleerd heb. Ik geloof dat ik me hier in dat extra seizoen nog nuttig kan maken. Maar eerst zou ik graag in schoonheid eindigen. We willen nog één keer alles geven om zo onze tweede plaats vast te houden. Dat kan door tegenstander Virton, dat op één punt volgt, af te houden. Speculeren op één punt is niet aan ons besteed. We willen graag de zege.”

Dessel Sport: Remen is geschorst, Tilburgs en Gerits komen terug uit schorsing. Baeten en Jutten blijven afwezig en ook Reuten (rug) speelt niet. De afscheidnemende Dreesen (scheenbeen) is twijfelachtig. Kern: Kustermans, Smet, Remen, Dreesen (?), Vosters, Ofori, Tilburgs, Heesakkers, Debauve, Gerits, Janssens, Vansimpsen, Breugelmans, Verboven, Verheyen, Arrazole De Onate.