Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© basp

AtletiekPK meerkampen in Herentals

Volgt Elien Hooyberghs zichzelf op?

Terwijl Nafi Thiam en co dit weekend aan de slag zijn op het officieuze WK meerkampen in het Oostenrijkse Götzis, vindt in Herentals het provinciaal kampioenschap meerkampen plaats. Tweevoudig Belgisch kampioene zevenkamp Elien Hooyberghs is de favoriete bij de vrouwen.

basp

Hooyberghs (Vabco Mol) verdedigt haar titel in de zevenkamp en kan in Herentals haar derde titel op rij pakken. De veelzijdige atlete uit Arendonk mikt al enkele jaren op de magische grens van 5.000 punten. Op het Vlaams kampioenschap meerkampen bracht ze haar record vorig jaar op 4.999 punten, maar dat zou ze graag verbeteren.

Ook Stefanie Brosens (ATAC) mag mikken op een medaille. Op het Vlaams kampioenschap in Heusden hield de Oud-Turnhoutse vorig weekend een geslaagde laatste test. Ze klokte 25”72 op de 200 m en haalde 5m21 in het verspringen.

In de tienkamp schaart Michiel Bienens van AC Herentals zich bij de favorieten. Vorig jaar presteerde hij sterk bij de juniores, ditmaal neemt hij voor het eerst deel bij de grote jongens.

Bij de juniores is Jana Jansen (Vabco Mol) één van de kandidaten voor het goud.

Kwinten Torfs

Bij de scholieren zullen alle ogen gericht zijn op eerstejaars Kwinten Torfs. Woensdag, op de finale van het SVS (scholensport) in Oordegem, kende hij dikke pech. De Herentalsenaar kwam er in het verspringen drie centimeter tekort om zich te plaatsen voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) in het Hongaarse Gyor. De atleet van AC Herentals sprong met 7m14 wel voorbij het minimum van 6m99, maar er mag slechts één Belg per discipline afgevaardigd worden en Daniël Segers sprong al 7m17. Hij ligt dus in polepositie. Nog tot 11 juni kunnen de eerstejaarsscholieren zich kwalificeren. Jammer genoeg voor de veelzijdige Kwinten Torfs staat de tienkamp niet op het EYOF-programma. Gezien zijn sterke spurttijden komt hij eventueel wel in aanmerking om met een Belgische 4x100 m-scholierenploeg naar het EYOF te trekken.